O2e

Hvordan fjerne rot fra en harddisk

Periodisk fjerning av rot fra en harddisk er viktig å sørge for at alle uønskede og unødvendige filer ikke spiser opp datamaskinens hastighet. Å sørge for at du kommer til trygt gjøre dette, følger du fremgangsmåten som er beskrevet nedenfor.

Hvordan fjerne rot fra en harddisk. Sikkerhetskopiere alle dine viktige data før du sletter den.
Hvordan fjerne rot fra en harddisk. Sikkerhetskopiere alle dine viktige data før du sletter den.

  1. Sikkerhetskopiere alle dine viktige data før du sletter den. Før selv forsøker å fjerne eller slette filer fra din personlige datamaskin, er det viktig at du identifiserer de som er av betydning som du kanskje trenger senere. Har alle disse viktige filer kopiert på kvalitet DVDer for å sikre at filene dine er beskyttet. Et annet alternativ ville være å lagre disse sjelden tilgang til filer på en frittstående harddisk hvis du eier en. Enda en mulighet er å lagre disse viktige filer på en online lagringssystem. Noen kan være hadde gratis, mens andre krever at du betaler en minimal mengde for årlig abonnement.
  2. Identifisere hvilke filer eller mapper må slettes fra datamaskinen. Etter at du har sikkerhetskopiert nødvendige filer, kan du nå få dem slettet fra datamaskinen. Først identifisere disse filene eller mappene som inneholder data du ikke lenger trenger. Disse filene eller mappene kan inneholde Word-dokumenter, digitale videoer, musikk eller fotografier. Hvis din personlige datamaskin kjører på operativsystemet Windows, så bare dra mappen ikoner av de filene du ønsker å ha utryddet i papirkurven som vanligvis finnes på skrivebordet. Hvis det du eier er en Macintosh-maskin, drar den uønskede mappen ikonet inn i papirkurven.
  3. Sørg for at alle de uønskede og unødvendige filer er helt fjernet. Etter dra unødvendige filer eller mapper inn i Recycle eller søppelkasser, så sørg for at du tømmer dem helt etterpå. På en Windows-run PC, bare høyreklikk papirkurven ikonet for en drop-down menyen for å dukke opp. Velg kommandoen Tøm papirkurv fra listen ved å klikke på det en gang. For Macintosh-run datamaskiner vil høyreklikke på papirkurven ikonet resultere i en kontekst menyen skal vises. Ganske enkelt velge Tøm papirkurv fra listen til fullt tømme hyllen.
  4. Ta ut unødvendige programmer. Identifiser hvilke programmer som du ikke lenger trenger. Åpne Kontrollpanel på Windows-run PC ved å klikke på Start-knappen. Etterpå ser du etter Legg til eller fjern programmer-ikonet i Kontrollpanel-vinduet. Du vil da se en oversikt over programmer som er installert på datamaskinen din på listen Installerte programmer: del. Uthev de programmene du ønsker å ta ut og klikk på knappen Fjern. Klikk på Ja hvis noen gang du blir bedt av programmet for å bekrefte fjerningen bare hvis du er sikker på at du faktisk vil ha det tatt ut fra PC-ens minne.

Ikke bare vil datamaskinen bli mer effektiv etter å fjerne rot på harddisken, men dette vil organisere datamaskinen lagringsplass system for å hjelpe deg med å finne filer eller mapper mye raskere.