O2e

Hvordan forstå e - etikette

Hvis du er ny på Internett, kan du være klar til å nyte noen av de enkleste gleder tilgjengelige for deg. En av disse enkle gleder og mest tilgjengelige er e-post.

Høre ringeklokken av "Du har mail" eller se på tallet ved siden innboksen og vite at du har e-post fra venner, kan familie, eller forretningsforbindelser være ganske spennende i begynnelsen. Men hvis du er nysgjerrig på etikette problemer du kan føle på et tap.

Hvordan forstå e - etikette. Vurdere den personen du sender e-post, før du begynner å skrive.
Hvordan forstå e - etikette. Vurdere den personen du sender e-post, før du begynner å skrive.

Denne artikkelen vil forklare hvordan du har god e etikette i noen få enkle trinn.

 1. Vurdere den personen du sender e-post, før du begynner å skrive. Det er svært lett å falle inn i Internett Language Trap. Ting som LOL, LMAO, BTW, IMO, BRB, og andre akronymer vil bli felles deler av chat lingo. Imidlertid er disse vilkårene ikke kommer til å bli verdsatt i hver e-post du sender.

  Å ha en idé om hvem du er e-post og hva du har tenkt å si vil minne deg på å holde det faglige tone når det er nødvendig. Det vil også tillate deg å portrettere en vennlig og personlig tone i brevet om du sender e-post en bedrift knytte og møte dem med navn eller et familiemedlem som du ringer under kallenavnet at du ga dem år før.

 2. Holde e enkel og rett på sak. Hvis du er e-post noen, håndtere det som du ville gjort hvis du snakker til ham eller henne på telefonen. Si hva du trenger å si til dem, sjekk for grammatikk og stavefeil, og deretter sende e-post.

  Hvis du svarer på en e-post, si hva du trenger for å svare på alle spørsmål, og prøve å bo så nær emnet som mulig. En kortfattet e-post kommer til å være lett lesbar. Hvis et svar er nødvendig mottakeren bør ikke ha problemer å svare på eventuelle spørsmål eller kommentarer du har gjort.

  Husk disse e-postene er fortsatt representerer deg akkurat som et tradisjonelt sendt brev eller en telefonsamtale vil representere deg. Bare fordi en person ikke kan se deg, betyr ikke at de ikke kan danne seg en oppfatning av din intelligens og sunn fornuft basert på e-posten din.

 3. Alltid sjekke rettskrivning og tegnsetting før sending. Ingenting er vanskeligere å lese enn en melding som ikke var tydelig skrevet ut eller grundig sjekket for grammatikk-og stavefeil.

  Holde e enkel og rett på sak. Alltid sjekke rettskrivning og tegnsetting før sending.
  Holde e enkel og rett på sak. Alltid sjekke rettskrivning og tegnsetting før sending.

  Hvordan ville du føle hvis du har mottatt en e-post som hadde masse feilstavede ord og ingen perioder ble brukt gjennom hele e-posten? Du sannsynligvis ikke ville like det. Hvis det er tilfelle, må du huske på at ved å sende et brev som det du gjør deg selv ser slurvete og uutdannet. Dessuten, de fleste av e-postprogrammer i dag kommer med stavekontroll i dem. Du bør være i stand til å sjekke stavemåten uten problem.

  Hvis du trenger hjelp med grammatikk, kan du enkelt lime inn teksten i Microsoft Word eller et annet tekstbehandlingsprogram for å sjekke grammatikk, så vel før sending av e-postadressen.

 4. Hvis du svarer på en e-post, svare på en rimelig tid. Dette er en vanlig høflighet mer at noe. Hvis du mailet noen og spurte dem noe, ville du håper å motta en e-post tilbake i rimelig tid.

  Du bør huske at når du mottar en e-post den må besvares så raskt og effektivt som mulig. Flertallet av e-post bare ta et øyeblikk å svare, så det er virkelig ingen grunn til å la en e-post sitte i innboksen din i flere dager før de kommer til det.

  En god praksis å ta opp er å sjekke og svare på hva e-posten du venter på deg så snart du får på internett og så snart du får ut av det. Hvis du ønsker å sjekke det flere ganger mens du er på nettet som er fine, men alltid komme inn på praksisen med minst kontroll det når du logger deg på og når du logger av.

 5. Ikke videresend vitser og kjedebrev. Så fristende som det kan virke for deg, vil det være svært irriterende for andre. Uansett hva et kjedebrev sier, kan du anta at det ikke er sant.

  Ingen kommer til å få en gratis tur til Disney World, en gratis datamaskin, eller ha et liv reddet fordi du sendte ut e-post. Ikke bare er disse kjedebrev liggende, de er irriterende for folk rundt om i verden. Ikke legg til irritasjon ved å fortsette kjeden.

  Hvis du føler behov for å sende ut vitser du bør spørre folk før du sender dem denne typen materiale. Noen mennesker vil velkommen vitser i innbokser og andre ikke. Det er alltid høflig å oppdage en persons preferanse før du gjør beslutningen for dem.

 6. Alltid lese brevet før du sender den. Dette skal kun ta noen få minutter, og det kan spare deg for mye forverring i slutten. Leser brevet ditt en siste gang før du sender det vil tillate deg å sjekke for eventuelle skrivefeil manuelt. Du vil også få muligheten til å måle tonen i e-posten din.

  Dessverre, fordi du ikke kan se hvem du skriver til, kan du ikke stole på kroppsspråk når de snakker. Mange mennesker leser ting og kan få feil inntrykk. Ved å lese e-posten, vil du ha en sjanse til å få en objektiv mening om hva personen som leser det vil tror du mente, selv om du kanskje ikke har ment disse tingene.

  Hvis du ser noe som kan føre til eventuelle problemer du kan fikse dem før du sender dem eller fjerne dem hvis du tror de er ikke viktig.