O2e

Hvordan forstå feiltreanalyse

Feiltreanalyse er en form for gransking som diagrammer mulige feil. Dette innebærer undersøkelse av hendelser i et kurs for handling som kan resultere i visse feil eller annen feil, og vises vanligvis i form av en trestruktur.

En feil tre har følgende makeup:

 1. Den bruker boolean logikk. Boolsk logikk betyr som bestemmer forholdet mellom enheter. De bruker logiske operatører som "AND", "OR" og "IKKE." Denne typen logisk tilnærming brukes mye i dataprogrammer.
 2. Ingeniører mest sannsynlig bruke den. Tradisjonelt ble det i hovedsak brukt innen sikkerhetsdirektiver. Det kreves at ingeniøren som designer det må ha forskanset bevissthet om strukturen blir analysert. Men pålitelighet ingeniører også bruke den. Sistnevnte er faktisk utviklet ved matematikere å forutsi sannsynligheten tre av feil som oppstår i systemet.
 3. Ansatt for farlige ventures. Risky prosjekter som kan påvirke mange liv utnytte denne typen analyse i design. Det kunne identifisere sannsynlige uhell og utrydde bratte design modifikasjoner. Det kan inkorporeres som et diagnostisk verktøy for et system sammenbrudd.
 4. Gjort opp for delsystem feil analyse grener. Utforme en omfattende feil treet er en uhåndterlig oppgave. Derfor, ingeniører fokusere på å vurdere de mindre delsystemer som utgjør hele strukturen og deretter re-montere disse funnene i en omfattende og omfattende feil treet.
 5. Trukket med typiske logikk gate ikoner. Stien gjennom tre knytte en hendelse og en opphavsmann i treet kalles "Cut Set". Uttrykkelig plausibel rute gjennom treet fra identifisert feilen på igangsettelse arrangementet kalles "Minimal Cut Set."
 6. Roten er på toppen. An støtende resultat antas som roten, som ofte betegnes som "Top hendelse" av en logikk treet. Det må være et enkelt "Top Event" og alle problemer må stige gjennom fra det. Derpå blir hver omstendighet som kan utløse det utkommet stemte til treet som en streng av logikken betingelser.
 7. Noen ganger kombinert med arrangementet trær. En hendelse Tre pionerer fra en uønsket kilde og sporer sannsynlige fremtidige situasjoner opp til en progresjon av endelige resultater. Når hver siste hendelsen er godt gjennomtenkt, er en annen knott på treet supplert med en bryte opp av oddsen for å ta enten avlegger. Utsiktene til en rekke "Top Events 'stiger opp fra den første hendelsen er åpenbart sett.
 8. Laget av grunnleggende trinnene tross for ulike taktikker som brukes for å konstruere en feil tre, kan det oppsummeres i fem trinn.:
  • Identifiser negative anledning til å undersøke
  • Tilegne seg dyp innsikt i systemet
  • Monter feiltre
  • Taksere feiltre
  • Inneholder risikoen anerkjente

Hvordan forstå feiltreanalyse. Den bruker boolean logikk.
Hvordan forstå feiltreanalyse. Den bruker boolean logikk.

Feiltreanalyse representerer pictorially de sammenslutninger av mulige feil med de andre sannsynlige hendelser i systemet. De er for tiden innlemmet i programmer utviklet for ingeniører å studere visse systemer for raskere analyse. Store bedrifter benytter den til å yte god service til sine abonnenter og overlegne produkter til sine forbrukere.