O2e

Hvordan forstå høy tilgjengelighet klynger

Høy tilgjengelighet eller HA Clusters er definert som datamaskin klynger som er utført for å yte tjenester. Høy tilgjengelighet er kjent for sin evne til å gjennomføre en failover. Høy tilgjengelighet er i stand til å levere tjenester til brukeren i tilfelle det er et systemkrasj. Ha Clusters er i stand til å oppdage feilene i maskinvare eller programvare. Dette gjør da at brukeren fortsatt bruke systemet selv uten å måtte fikse feilene.

Hvordan forstå høy tilgjengelighet klynger. Restaurering prosess.
Hvordan forstå høy tilgjengelighet klynger. Restaurering prosess.

Høy tilgjengelighet klynger er vanligvis ideell for brukere som bygger en stor database bestående av vital informasjon. Det er også nyttig for datamaskiner som er koblet i et enkelt nettverk og for lagringsnettverk.

Her er systemarkitektur bak Høy tilgjengelighet klynger:

  1. Restaurering prosess. Høy tilgjengelighet går gjennom fem forskjellige faser for å gjenopprette systemet og tillate den å bli brukt av brukeren. Dette er en av de beste løsningene for plutselige strømbrudd og krasjer av systemet. Det er en feiltoleranse system som fungerer for å kunne betjene kunden i planlagte feil eller feil som kan hindre klienten fra arbeidslivet eller få tilgang til databasen. Gjenopprettingsprosessen avhenger av størrelsen på serveren, antall servere og strømbrudd minutter. Høy tilgjengelighet er også tilgjengelig for Linux-systemer for Linux clustering.
  2. Høy tilgjengelighet klynger. Noder er de delene som bygger redundans i en høy tilgjengelighet klyngen. Redundans er nødvendig for at den høye lagringssystem til fortsatt arbeide effektivt når det er en plutselig krasj. Høy tilgjengelighet klynger er de som brukes til å overvåke tilstanden nodene som er funnet inne i klynger.
  3. Noder. Basisstørrelsen en høy tilgjengelighet klyngen er en klynge som består av to noder. Det finnes ulike modeller for nodene. Noen av disse modellene er Active / Active, Aktiv / passiv, en N, N + M, N-til-1 og N-til-N. Noder fungerer når det er strømbrudd eller plutselig krasjer. Databasen vil kunne starte på grunn av klyngenoder som er overflødig.
  4. Funksjoner av noder. Det er ulike funksjoner for nodene. Disse inkluderer speiling som reproduserer de interne diskene slik at systemet ikke vil krasje. En annen funksjon er overflødige nettverkstilkoblinger. Redundant gjøres slik at når nettet svikter, kan nettverket fremdeles nås. Lagerområdet nettverk er også replikeres eller gjort overflødige slik at lagringssystemet vil fortsatt være koblet til nettverket når strømbrudd. Den siste funksjonen av nodene er redundans i elektrisk kraft. Dette gjør at hele systemet til å fortsatt løpe etter en krasj eller et strømbrudd.

Dette er hvor høyt tilgjengelighet fungerer og noen av elementene og teknologien bak høy tilgjengelighet. Høy tilgjengelighet klynger er veldig nyttig for bedrifter som har en stor samling av vital informasjon i databasen deres. Høy tilgjengelighet kan også spare deg for masse reparere kostnader for programvare og maskinvare når den kræsjer.