O2e

Hvordan forstå hvordan digital - TV fungerer

TV-ene er i økende grad produseres i digitale formater

TV-ene er i økende grad produseres i digitale formater. Sammen med denne utviklingen mer og mer TV kringkastingsselskaper skal også digital. Dette, definitivt, betyr at analog TV, som er den typen som du kanskje har sett dine favorittprogrammer på flere tiår, er allerede på vei ut. Men du kan fortsatt bruke den analoge TV ved å installere en digital adapter på den slik at den fortsatt kan motta signaler fra digitale TV-kanaler. Hvis du er ivrig på å kjøpe en ny TV, sørg for at du får en digital TV.

De mest fordelaktige egenskaper du kan få fra en digital TV er bedre bildekvalitet, og du kan få tilgang til et større antall kanaler. En annen er at det kan skape en mulighet for et grensesnitt, noe som gjør det til et interaktivt TV. Dette er grunnene til at folk foretrekker digital-TV til sine gamle analoge TV. Siden det kan være et helt nytt konsept for deg, ville det være bra hvis du får en grunnleggende bakgrunn av hvordan det fungerer. Den tekniske sjargong kan bare forvirre deg, og dermed må du først få en grunnleggende forståelse av begrepene som du vil møte. Etterpå kan du være i stand til å forstå prosessen i sin enkleste presentasjon. Her er det grunnleggende om hvordan digital-TV og kringkasting arbeid.

  1. Viser er skutt i HDTV (High Definition TV) format med bruk av spesialutstyr som HDTV-kameraer. Når taping eller fotografering er gjort, blir de videresendt til kringkasting og kabel-selskaper.
  2. TV-studioet sender showet i signaler til digital satellitt, som deretter overfører det til kabelselskapet, satellitt-TV-leverandøren, eller til en lokal TV-stasjon.
  3. Mens kabelen selskapet bruker fiber optikk-teknologi, slik som den som brukes på telefonen og Internett linjer, for å levere signaler til TV-en, satellitt-tv-leverandøren eller den lokale TV-stasjonen bruker en digital sender til å sende signaler.
  4. Hvis du har en digital-TV, vil du selvsagt ha digitalt mottak enten fra kabel linjer eller fra din antenne mottaker. Men hvis TVen er ikke digital, så du kan trenge en digital omformer først, en enhet som ville forvandle digitale signaler til analoge.
  5. Hvis du har en HDTV, vil du ikke trenger noen digital omformer som dette er laget for å godta signaler i digitalt format. Dette kan også fungere som et kort TV, der du har et elektronisk kort inn for å få et digitalt signal abonnement fra en leverandør akkurat som det SIM (Subscriber Identity Module) gjør til mobiltelefonen.

Hvordan forstå hvordan digital - TV fungerer. Tv-ene er i økende grad produseres i digitale formater.
Hvordan forstå hvordan digital - TV fungerer. Tv-ene er i økende grad produseres i digitale formater.

Det kan være noen forskjell i hvordan kabelselskaper og lokale TV-stasjoner sender sine signaler avhengig av teknologien de bruker. Det anbefales at du spør tjenesteleverandøren hvordan deres system fungerer slik at du får den grunnleggende informasjon om digital-TV.