O2e

Hvordan forstå touchscreen - teknologi

Berøringsskjermer er enheter som registrerer plasseringen eller tilstedeværelse av en touch innenfor et område på skjermen. Selv om begrepet vanligvis betyr å få tilgang til skjermen gjennom kontakt med en finger, kan touchscreen-teknologi også samhandle med gjenstander som for eksempel en penn eller lett penn. Her er noen av de enheter som bruker touchscreen-teknologi.

Hvordan forstå touchscreen - teknologi. Personlige mediespillere.
Hvordan forstå touchscreen - teknologi. Personlige mediespillere.

  • Personlige mediespillere. Personlige mediespillere er elektroniske enheter som er i stand til å spille og lagre digitale medier. De kan også vise bilder og spille av videoer. Data holdes på lagringsmedier som harddisker, flashminne eller mikro-stasjoner. Med integreringen av touchscreen-teknologi, personlige mediespillere er i stand til å legge mer funksjon og stil til enheten. Noen av de touchscreen mediespillere som Archos 7 og Apples iPod Touch har lagt en surfer funksjon, som gjør det mulig for brukeren å surfe på nettet gjennom sine LCD-skjerm-format med full HTML evne.
  • Personlige digitale assistenter. Personlige digitale assistenter (PDA) er håndholdte datamaskiner som har farget panelene, lyd evner og flere andre funksjoner. Noen modeller kan også brukes som smarttelefoner, bærbare mediespillere og nettlesere. Mange PDAer bruker touchscreen-teknologi. Enheter som Palm Pilot og HP iPaq berøringsskjerm evner. Med bruk av en stylus, kan et trykk på skjermen aktivere knapper eller menyvalg. De inneholder også et virtuelt tastatur, for enklere skriving evne.
  • Mobiltelefoner. Ofte kalt mobiltelefoner eller hånd telefoner, mobiltelefoner er bærbare elektroniske enheter som brukes for mobile data-og talekommunikasjon over et nettverk av spesialiserte stasjoner populært kalles celle nettsteder. Bruk av touchscreen-teknologi eliminerer den tradisjonelle tastaturet eller tastaturet bruk. Det benytter en interaktiv skjerm som reagerer på menneskelig kontakt. Noen eksempler på touchscreen hånd telefoner er Apples iPhone, Sidekick og Sony Xperia.
  • Skrivebordene. Datamaskiner som HP TouchSmart og MSI AIO har begynt et gjennombrudd i touchscreen-teknologi for stasjonære systemer. Alt i ett konsept berøringsskjermer på stasjonære datamaskiner har banet vei til å aktivere en touch-grensesnitt for databehandling. Fra bildevisning til å spille musikk, gjør denne enheten det en one of a kind stykke som ikke vil se ut av sted.
  • Tavle-PCer. Tablet-baserte PCer var de første til å introdusere multi-touch evner til brukerne. De tillater brukere å rotere, panorere zoom og bla bare ved å bruke to fingre, og det fungerer også med et trykkfølsomt pekepenn. Noen av tavle-PCer på markedet er Dell Latitude XT2 og Microsoft Surface.
  • Kameraer. Tillegg av berøringsskjermer på digitale kameraer har ført til en bemerkelsesverdig endring i måten de brukes. Bortsett fra tillegg av touch-kontroller, som gjør et enkelt trykk på et ikon muliggjøre en rask innstilling forandring, deres unike egenskap av å være i stand til å velge hva du ønsker å fokusere på, ved bare å trykke på motivet vises er også veldig praktisk. Med denne teknologien, gjør det kamera brukere å skrive på et bilde, som er både morsom og praktisk på samme tid. Noen av touchscreen kameraene i markedet er Nikon Coolpix S60 og Sony Cybershot T900.

Fremme av touchscreen-teknologi har banet vei til en ny høyde i underholdning og databehandling. Med denne trenden, er det ikke vanskelig å tenke det vil bli mer innovative produkter som vil bruke touchscreen-teknologi.