O2e

Hvordan forstå video komprimering

Videoer er i utgangspunktet en serie bilder der hvert bilde eller stillbilde er en forekomst av bevegelse. Sett sekvensielt på en rask hastighet, oppfatter vi serien av bilder som bevegelige bilder. Videoformater har gått gjennom flere stadier av utviklingen, og hver scene mål var å finne nye måter å strukturere videoen til mer kompakte og fri former. Fra selve filmen stripe negativ som viste hver ramme, ble videoer redusert til analoge signaler på en magnetisk tape og som ga opphav til videokassetter. Deretter med bruk av digital teknologi, ble den visuelle informasjonen på videoer ytterligere redusert i representative binære data som kan dekodes å rekonstruere bildene.

En av de betydelige problemene med digital video var å begrense filstørrelsen og likevel opprettholde en akseptabel kvalitet. Dermed video komprimeringsmetoder måtte designes. Med komprimering, kan digitale videoer lett overføres fra en lagring eller media player enhet til en annen. De kan overføres gjennom et datanettverk og bli kringkastet på Internett og sett på en nettleser.

Hvordan forstå video komprimering. 'codec "er en forkortelse for' kode / dekode '.
Hvordan forstå video komprimering. 'codec "er en forkortelse for' kode / dekode '.

1. Grunnleggende drift

Hver ramme i en video er et bilde som består av piksler (bildeelementer). Hver ramme er faktisk bare litt annerledes i komposisjon fra den før det, med de fleste piksler trolig igjen i samme posisjon, med samme farge og luminans kvalitet. Det er derfor vi oppfatter en jevn flyt av bevegelse. Videokomprimering opererer på prinsippet at istedenfor gjengi hver bit av visuell informasjon av hver ramme, som er det meste overflødig uansett, ville det være mye raskere å bare behandle forskjellene mellom rammer. Denne "gjennomsnitt" av visuell informasjon vil naturligvis føre til noe tap av data. Men det vil også føre til en betydelig reduksjon av filstørrelse.

2. Interframe og intraframe komprimering

Interframe komprimering bruker den forrige rammen som et referansepunkt for å komprimere den etterfølgende en. Denne metoden for videokomprimering hovedsak kopierer data fra forrige rammen for behandling av neste ramme. Ulempen med denne metoden er at dersom tidligere rammer er redigert ut, eller ble noe overført feil, ville kvaliteten av følgende avhengige rammene også bli påvirket. Intraramme kompresjon på den annen side, komprimerer hver ramme uavhengig av de andre. Det er faktisk en frame-by-frame bilde komprimeringsmetoden. Med denne måten av komprimering vil det være mulig å redigere video og ikke alvorlig påvirke kvaliteten.

For praktiske formål.
For praktiske formål.

3. Videokodeker

'Codec "er en forkortelse for' kode / dekode '

'Codec "er en forkortelse for' kode / dekode". En video codec er et program som omhandler gjengivelse og behandling av digitale videodata. En av de primære funksjonene er å håndtere komprimering slik at videoen kan spilles og vises riktig. Ulike utviklere har laget ulike måter å komprimere video data og dermed ulike typer video kodeker også eksisterer. Kodeken som er en del av mediespilleren må samsvare med metoden for komprimering som brukes på videofilen ellers videoen vil ikke sannsynlig spilles av skikkelig.

For praktiske formål

For praktiske formål, ikke vanlige brukere ikke trenger å forstå programmering vanskelighetene med video komprimering. De trenger bare å vite hvilket format videofilen er i fordi det allerede indikerer den type komprimering som brukes. Så de må sørge for at mediespilleren de vil bruke kan imøtekomme video formatet på filen.