O2e

Hvordan gjøre powerpoint presentasjoner: retningslinjer og tips

Microsoft PowerPoint er et program rettet mot å skape effektive presentasjoner, og ble utviklet og introdusert av Microsoft. Den opererer under Microsoft Office-pakken og kjører på Microsoft Windows og Apple Mac OS X operativsystemer. Den kan kjøpes på nettet og direkte ned til datamaskinen din. Dette programmet er laget for å bli brukt av folk i næringslivet, akademikere, og av alle som trenger å lage en presentasjon. Det bidrar til å bygge en mer selvsikker, kreativ og praktisk digital presentasjon i møter. Det tillater brukeren å lage presentasjoner som kan vises på hvilken som helst datamaskin. Her er noen retningslinjer og tips om hvordan du oppretter en effektiv PowerPoint-presentasjon.

Hvordan gjøre powerpoint presentasjoner: retningslinjer og tips. Bruk viktige setninger.
Hvordan gjøre powerpoint presentasjoner: retningslinjer og tips. Bruk viktige setninger.

  1. Bruk viktige setninger. Viktige setninger hjelper husker seerne de viktigste punktene og deres forhold til emnet på hånden. Viktige setninger kan brukes flere ganger i presentasjonen, for å forsterke sin betydning og bidra til seerne forplikte dem til minnet.
  2. Prøv å holde det lys og morsomt. Det operative ordet her er "prøve". Noen ganger presentasjoner ikke kan hjelpe, men være alvorlige. Prøv å legge et smil nå og da for å holde seerne pasienten.
  3. Ansett rene og ryddige lysbildeoppsett. Oppsettet av lysbildene må være konsekvent. Plasser overskriftene på toppen, slik at seerne fra det tiende eller siste rader kan se hva som er angitt lett. Hold poeng til den ene siden av oppsettet, og prøve å plass dem skikkelig, slik at seerne kan fokusere på det som er skrevet.
  4. Bruk 'riktig' tegnsetting. Riktig tegnsetting i PowerPoint-presentasjoner fungerer i revers. Pass på å ikke bruke store bokstaver og tegnsetting. I PowerPoint-presentasjoner, forvirrer bruken av store bokstaver publikum. I stedet for å forsterke poenget, de store bokstavene bare gjøre føler seerne at de blir ropt på. Skilletegn bare distrahere betrakteren fra punktene blir markert, og bør unngås.
  5. Bruke enkle, rene fonter. Skriftene som brukes må være lett å lese, og ikke morsomt å se. Dekorative skrifter bare gjør oppgaven med å lese ordene vanskeligere. Bruke enkle fonter med rene linjer og store størrelser å forholde meldingen lett.
  6. Kontrastfarge layout. Lys farget tekst på mørk bakgrunn, eller det motsatte, vil gjøre. Sterke farger på sterke farger bare ha en effekt å fylle opp på siden.
  7. Utforme lysbildene tilsvarende. Rotete, spennende oppsett er et must, hvis du har tenkt å målgruppen er barn. Med barn, vil en full, spennende lysbilde holde oppmerksomheten deres. Dette krever animasjon i presentasjonen. Lyse farger og store bokstaver fungere også. Men hvis den tiltenkte målgruppen er satt i et forretningsmøte, fungerer en grei presentasjon best. Minimer animasjon og overganger, og fokusere på budskapet i presentasjonen.
  8. Bland opp media presentert. Bruk grafer og bilder for å illustrere et poeng. Holde publikum interessert ved hjelp av disse visuelle representasjoner. Det vil også gi dem en pause fra all teksten.
  9. Sørg for at det kan spilles. Hva er poenget i å lage en drapsmann presentasjon, hvis ingen ser det? Sørg for at den tiltenkte betrakteren kan ta hjem en kopi og vise den på sin PC. Bruk den brennende til å brenne en kopi av dine PowerPoint presentasjoner på en CD. Brenning med PowerPoint legger en applikasjon som heter PowerPoint Viewer, som lar datamaskiner uten PowerPoint installert for å spille av presentasjonen.

Husk disse PowerPoint Presentasjon retningslinjer og tips når du gjør morderen presentasjonen. Etter disse trinnene vil bidra til å sikre at meldingen kommer over til seerne og gjør inntrykk.