O2e

Hvordan håndtere mobiltelefon minnes

Mobiltelefoner av hver modell og merke har funnet sin plass i livene til mennesker i dag, og det er helt klart ikke noe sted. Som bruk av teknologien sin blitt mer sofistikerte, så er den fare som er involvert ved bruk av en mislykket en. Det finnes ingen garantier for at hver eneste mobiltelefon i markedet er for sikker bruk. Det er nå ekle ulykker om defekte telefoner som rapportert i nyhetene. Dette gir deg enda mer grunn til å være oppmerksom på tilbakekalling av produkter og vet hvordan de skal håndtere en når den mobile enheten er tilbakekalt.

Hvordan håndtere mobiltelefon minnes. Kjenner alvoret i situasjonen.
Hvordan håndtere mobiltelefon minnes. Kjenner alvoret i situasjonen.

Her er noen tips som du kan finne nyttig i å håndtere mobiltelefonen forteller:

  1. Kjenner alvoret i situasjonen. Dette kan ikke bety at det er minner som du ikke vil gi akt. Snarere vil dette direkte du den riktige responsen til problemet. Vet at det er forskjellige typer tilbakekallinger. Farlige de er ofte batteriet overopphetes bekymringer, ettersom det er en risiko for slag ups skjer. Imidlertid er milde minnes noen ganger laget som frivillig tilbakekalling, hvor det ikke er noen grunner for ulemper og risiko annet enn mindre skader på enheten. Uansett, er du å gi akt på tilbakekallingen. Det er bare et valg om det vil bli vurdert haster eller det kan vente lenger for utskifting.
  2. Det lønner seg for deg å være ekstra oppmerksom på mobiltelefonen minnes. Du kan finne nyttig informasjon om det på nettsteder som drives av den føderale regjeringen spesielt den amerikanske Consumer Product Safety Commission, som også lagrer den oppdaterte listen over produkter på tilbakekalling.
  3. For store mobiltelefon selskaper som Nokia, kan du finne produkt minnes lett over nettet. Nettsteder som gizmocafe.com , og mobileburn.com , gir nyttig og fullstendig beskrivelse om tilbakekalte mobiltelefon produkter. De kan også gi linker rettet til mobiltelefonen produsenten der du vil gå for å be om en utskifting av tilbakekalt produktet.
  4. Det er ofte i disse linkene hvor du vil finne de tiltak du kan gjøre når produktet er tilbakekalt. Trinn er levert av det konkrete selskapet av din mobiltelefon merkevare, avhengig av bedriftens protokollen. For eksempel kan Nokia i sin lader tilbakekallingen kun erstatte ladere på etablering hvor produktet er solgt. Dessuten kan de bare skifte på landnivå. Det er også på disse nettstedene hvor deres råd for å unngå ulykker er plassert for enhver forbruker å lese.
  5. Skjelne riktig hva du skal erstatte. Noen ganger trenger du ikke å gi opp hele enheten av dine mobiltelefoner, er tilbakekallinger rettes til visse deler, og ikke skape et problem for hele set-up. Hvis batteriet er på tilbakekalling, så bytt batteriet bare. Hvis laderen blir tilbakekalt, og deretter en ny lader for din enhet er nødvendig.

Uavhengig av tilbakekallinger av produkter

Uavhengig av tilbakekalling av produkter, bør du som forbruker være klar over riktige sikkerhetsforanstaltninger med bruk av mobiltelefoner. Det er ditt ansvar å tenke kritisk om din egen sikkerhet som forbruker. Du kan gjøre dette ved å observere riktig mobiltelefon bruk som stopper når det blir for varmt, ikke overlading eller forlate den uten tilsyn mens plugget, og til slutt ikke sove med den.