O2e

Hvordan kjøpe en komponent video bryter

Komponent video, også merket YPbPr, er et sett med tre RCA-kabler (rød, grønn og blå) som er i stand til å bære en high-definition video signal. De fleste TV-dag vil gi deg 2-4 innganger, men i noen tilfeller vil du ha flere kilder å hekte enn innganger på TV. Et annet problem er at TV-en er langt nok unna utstyret, at det ikke er et rimelig alternativ til å kjøre flere sett med YPbPr over lange avstander. Her er hvordan du kan rette på det uten å bryte bank.

Trinn 1

Har du et surround sound system? Den første tingen å adressere er om du har en surround sound system. Grunnen til at du bør gjøre dette første er at du kan være i stand til å slå to fluer i ett smekk. De fleste A / V receivere i dag tilby muligheten til video switching. Dette vil tillate deg å ikke bare kjøre lydsignaler gjennom mottakeren til høyttalerne, men dine videosignaler til en felles utgang i tillegg. I de fleste tilfeller vil du få tre innganger og en utgang. Dette er en fin måte å bøte på problemet med å ha utstyret langt unna. Du kan kjøre alle dine kilder til mottakeren, og kjøre en felles utgang til TV. I innstillingene kan du tilordne hvilken video inngang tilsvarer som lydinngang. Ikke bare vil dette gjøre systemet mer økonomisk, men det vil gjøre det lettere å bruke også. TVen forblir på samme inngang hele tiden så alt du trenger å gjøre er å sette mottakeren til å endre hva du ser på.

Hvordan kjøpe en komponent video bryter. Har du et surround sound system?
Hvordan kjøpe en komponent video bryter. Har du et surround sound system?

Hvis tre innganger er likevel ikke nok, eller du er fornøyd med din nåværende ikke-HD video switching mottaker, sjekk ut følgende trinn.

Trinn 2

Kjøp en komponent video switcher. En relativt enkel komponent du kan kjøpe er faktisk kalles en komponent video switcher, så det bør ikke være forvirrende på hva det er for. Det er en enhet omtrent samme størrelse som en DVD-spiller som sitter på med alt det andre utstyret. Det fungerer på samme måte som en mottaker ville i trinn 1, men det hverken noen høyttalere, en radio tuner, eller noen av de andre prosessering funksjoner. Det er rett og slett en gateway slik at du kan ha flere innganger med ett felles utgang. Modeller for disse vil kjøre alt fra 60€ til 225€. I min erfaring, den eneste grunnen til å få en høyere end switcher er hvis du ønsker digital audio switching også. Enheten jeg har og bruker for installasjoner ikke bare har komponent video ins / outs, men også kompositt video (gul), digital coax (oransje RCA for digital lyd) og digital optisk (fiberoptisk digital lyd). Det er ikke nødvendig å få en slik enhet hvis din nåværende A / V-mottaker som nok lydinnganger, men som før, kan det gjøre bruk av systemet enklere.

Trinn 3

Sjekk ut fjernkontrollen som følger med det. Det siste jeg anbefale til folk som er ute etter en komponent video switcher er å ta notis av fjernkontrollen som følger med det. Nesten alle disse enhetene vil ha fjernkontroll funksjon, men noen er diskret og noen er toggle. Diskret betyr at du har en knapp for hver inngang som vil gå direkte til det, uavhengig av hvilken du står på. En veksle fjernkontrollen har vanligvis én inngang knapp som bare går til den neste. Dette kan bli en stor hodepine hvis du planlegger å bruke en universal fjernkontroll med systemet (Se Hvordan kjøpe en universell fjernkontroll ).

Hvis du er ekstern, vil ha makroer for å sette opp aktiviteter, må den ha diskret koder for å kunne bytte til en ønsket aktivitet uavhengig av hva du tidligere gjorde.

Kjøp en komponent video switcher. Sjekk ut fjernkontrollen som følger med det.
Kjøp en komponent video switcher. Sjekk ut fjernkontrollen som følger med det.

Det beste jeg har funnet er at prisen på enheten ikke reflekterer den type eksterne du får, så selv om du velger en rimeligere modell, kan du fortsatt finne en som gir deg denne muligheten.


Husk at når hooking det opp, hold deg til dine fargekoder og sørg for å kjøre dine kilder til innganger og utganger til din TV.