O2e

Hvordan kjøpe en skarp laserskriver

Sharp er et merke som har eksistert en stund nå at så mange mennesker rundt om i verden er kjent med merkevaren og innflytelse den har når det gjelder å utsøkt-konstruert elektroniske produkter. Hvis kjennskap raser forakt som mange tror, ​​trosser Sharp denne forestillingen ved avl en lojal tilhengerskare, punktum. Det er fordi det skiller seg ut fra resten når det gjelder innovasjon, kvalitet og verdi for pengene.

Hvordan kjøpe en skarp laserskriver. Snakk med dine innkjøp og admin team.
Hvordan kjøpe en skarp laserskriver. Snakk med dine innkjøp og admin team.

Hvis du er en forretningsmann og ønsker å ta smarte avgjørelser om oppgradering kontorutstyr, starte med laserskriver. Stor eller liten utskriftsjobber, fullfører en Sharp Laser Printer denne oppgaven med glans.

Her er hvordan du kjøper en Sharp Laser Printer:

  • Snakk med dine innkjøp og admin team. Du må kjenne spesifikasjoner som du trenger å kjøpe en bestemt modell. For eksempel: Funksjoner som en 800MHz prosessor, høy kvalitet og nettverksaktiveres utskrift med piksler from1200 dpi og 600 dpi, Dokumentarkiveringsfunksjon system; om bord bruksanvisningen, og er i stand til å operere på plattformer som XML, XHTML, og SOAP. Hvis dette er det du leter etter, så Sharp MX-B400P laserskriver er det du trenger for bedrifter og behov.
  • Surfe og handle fra den skarpe nettstedet. Du vil ikke kunne komme fram til riktig priset og perfekt egnet laserskriver uten å se på den elektroniske katalogen over på Sharp nettstedet. Det er veldig enkelt å navigere siden du trenger bare å klikke på fanene "For Hjem" eller "for business" for å finne den modellen som du trenger.
  • Les den fine print. På Sharp nettside, vil du få fylle av produktet litteratur detaljering de spesifikke egenskapene til selskapets laserskriver modeller. Alt bit av detaljer som vil hjelpe deg å komme til en beslutning om å kjøpe er der.
  • Finn ut om det er en skarp detaljhandel / engros butikk eller distributør nær deg. Før beslutningen om å kjøpe det du trenger på nettet, finne ut store steder fra samme nettsted. Du ønsker kanskje å planlegge en tur ned til butikken for en visuell inspeksjon av modellen som du ønsker å kjøpe. Dette anbefales spesielt når du planlegger å foreta en større overhaling eller utskifting av skrivere på kontoret.
  • Endelig kan bestille ved å fylle ut et bestillingsskjema. Du enkelt gjøre dette online ved å fylle ut skjemaene som et spørsmål om SOP former som fakturering, kreditt detaljer, betalingsinformasjon og lignende. Før avslutte alt, les policy om refusjon, garanti, utskifting, returer, service / vedlikehold, og annen viktig informasjon som vil påvirke din bestilling.
  • Snakk med en skarp representant løpet av hele prosessen, er det en god idé å ha en Sharp representant -. I en offisiell og høy tier kapasitet - forhandle med deg og ditt team slik at når noe treffer en ulempe, vet du hvem du skal ringe for å rette det opp.
  • Forhandle for en treningsøkt. Dette er valgfritt, og i tilfeller når du vet at du og dine ansatte vil håndtere en-lett-å-bruke, men sensitivt utstyr. Dette vil ta feilsøking problemer når du arbeider med et nytt stykke av kontorutstyr som en laserskriver.

Du kan aldri gå galt med en merkevare som Sharp, men siden de fleste av sine produkter er svært high-tech, kan det være lurt å gi dine ansatte en behagelig læringskurve for å komme seg rundt touch pads og automatiserte nøkler.