O2e

Hvordan kjøpe et nettverk - attached storage system for hjemmet ditt

Et nettverk-attached storage (NAS) system er en elektronisk fil lagringsenhet til datamaskinen og den er koblet til et nettverk slik at flere datamaskiner som har tilgang til nettverket kan også få tilgang til NAS og lagre sine filer der også. Det er i utgangspunktet en ekstern harddisk tilgjengelig i nettverket. Vanligvis står en NAS alene og ikke har en skjerm og tastatur knyttet til den. Det er bare koblet til det lokale Access Network (LAN). Det er forskjellig fra servere siden NAS bare holder filer og ikke kjøre programmer som en server. Hvis du har flere datamaskiner hjemme og ønsker du å ha din egen NAS i stedet for å kjøpe flere eksterne harddisker for hvert familiemedlem, her er noen ideer du kan vurdere.

Hvordan kjøpe et nettverk - attached storage system for hjemmet ditt. Bestem antall brukere i ditt hjem.
Hvordan kjøpe et nettverk - attached storage system for hjemmet ditt. Bestem antall brukere i ditt hjem.

  • Bestem antall brukere i ditt hjem. Dette vil gi deg en idé om en NAS er praktisk for hjemmet ditt, eller om en ekstern harddisk vil være nok. Hvis det er bare to databrukere i hjemmet, bør du vurdere neste faktor.
  • Finn ut hvor mye lagringsplass din familie trenger. Hvis hver og en trenger en lagringsplass som er større enn den tilgjengelige ekstern harddisk, så kan du vurdere en NAS. Hvis familien din kjører en bedrift, og du trenger en sikker lagringsenhet som er tilgjengelig for dine butikker eller filialer utenfor hjemmet, deretter en NAS er praktisk. Selv om familien ikke kjører en bedrift, kan store multimediefiler spise opp mye lagringsplass, derav behovet for NAS.
  • Forskning spesifikasjoner og priser på NAS. Bestem lagringsplass som du trenger og hvor mye det koster. For de siste årene, har prisen på NAS sunket betraktelig at bruken for boliger har blitt vanlig. Hvis prisen er ikke konkurransedyktig, ville det ha vært et kontor eller kommersiell gadget snarere enn et hjem basert enhet. Likevel, sammenligne priser og velge den beste som passer ditt budsjett og behov.
  • Finn ut hvordan det er installert. Les om hvordan denne enheten brukes slik at du ikke trenger å leie en tekniker til å gjøre det for deg. Men hvis du ikke er veldig kjent med datamaskiner, så det er lurt å la en ekspert installere den. Mye plass til NAS i ditt hjem, fortrinnsvis i et område hvor det er nok ventilasjon og er ikke utsatt for smuss.
  • Kjøp fra en pålitelig elektronisk forhandler. Kjøp en NAS og andre elektroniske enheter bare fra en pålitelig selger som gir garanti på reparasjon og erstatning for iboende defekte enheter. Vare på kvitteringen alle i hele garantiperioden slik at du kan ha NAS repareres og vedlikeholdes for gratis eller til en minimal kostnad.

Som teknologien utvikler

Som teknologien utvikler seg, må du kanskje mer lagringsplass, så la for utvidelse og tillegg av flere lagringsenheter. Lær om nettverk og servere, slik at du kan betjene og vedlikeholde disse enhetene selv. Maksimere funksjonene på din NAS og sørg for at den er tatt hånd om for å unngå skader.