O2e

Hvordan komme i teksting på TV

Teksting er et alternativ på TV som viser tekst på den nederste delen av fjernsynet. Teksten er en transkripsjon av lyden av programmet. Dette er for folk som er døve eller har problemer med å høre ordentlig. Du kan velge om du vil teksting skal vises eller ikke på TV-en. Dette er hvordan det skiller seg fra åpne bildetekster som ikke kan deaktiveres. Lukkede bildetekster er også nyttig når du ser på TV på en bråkete sted.

Hvis du ønsker å få teksting på TV, kan du følge trinnene nedenfor:

Hvordan komme i teksting på TV. Tidligere TV utgitt ikke har teksting.
Hvordan komme i teksting på TV. Tidligere TV utgitt ikke har teksting.

  • Tidligere TV utgitt ikke har teksting. Du må sjekke på året TVen er produsert og størrelsen å vite om du har teksting tilgjengelig på alternativene. Gamle TVer som ble bygget i 1992 eller eldre og størrelsen er 13 inches eller lavere, har ikke teksting. Men hvis størrelsen på din TV er mer enn 13 inches, og det ble bygget i 1993 og opp, har TV teksting alternativet. Hvis TVen ikke støtter teksting, kan du kjøpe teksting system som du kan kjøpe på nettet.
  • Å få tilgang til lukkede bildetekster menyen, skru på TV-en. Du kan sjekke din TV for instruksjoner om hvordan du får tilgang til lukkede bildetekster menyen. Plasseringen av teksttjeneste Menyen er ikke den samme på alle fjernsynsapparater. Men hvis du ikke har din TV manuell, kan du prøve å trykke på set-up eller lyd-knappen på fjernkontrollen. Dette viser vanligvis opp din meny. Deretter blar og ser for teksting eller CC.
  • Når du finner menyen for teksting, velger PÅ alternativet slik at lukkede bildetekster vises for alle programmer på TV. Andre TV selv har mulighet til å endre farge, størrelse og stil på teksten bildeteksten. Hvis du har dette alternativet, kan du endre font til din foretrukne tekst.
  • Når din lukkede bildetekster er slått på, kan du sjekke om det fungerer riktig ved å se et program og se om lukkede bildetekster er allerede tilgjengelig. Men ikke alle programmer har teksting så selv om lukkede bildetekster er på, hvis programmet selv ikke har teksting er tilgjengelig, vil du ikke fortsatt kunne se teksting på det aktuelle programmet. Du kan sjekke på TV oppføringen for å se hvilke program har teksting. Endre kanal til programmet med teksting, slik at du kan sjekke om det fungerer riktig på TV-en.
  • Du kan også slå på teksting hvis du ser DVD på TVen. Slik slår du på teksting når du ser DVD på TV, gå til set-up menyen på DVD og se etter teksting alternativer. Alternativene som regel kan du velge teksting på engelsk, så vel som andre språk.


Lukkede bildetekster vil tillate deg å forstå programmet bedre, spesielt for hørselshemmede enkeltpersoner. Pre-innspilte programmene vil ha lukkede bildetekster som blir vist som ordene er talt av tegnene. Det kan være en liten forsinkelse på direktesending fordi en profesjonell stenograf er å skrive det som sies.