O2e

Hvordan komprimere filene i windows

På et tidspunkt, må du kanskje komprimere filene i Windows

På et tidspunkt, må du kanskje komprimere filene i Windows. Dette trinnet er ganske nyttig, spesielt hvis du har en stor mengde filer som du trenger for å sende via e-post. Komprimere filer i Windows kan også spare deg mer plass på datamaskinen. Heldigvis lar Microsoft Windows-operativsystem sine brukere til å komprimere filer enkelt. Det vil bare ta sekunder av din tid til å fullføre denne oppgaven. I Windows er det to måter på hvordan du gjør dette.

Hvordan komprimere filene i windows. Velg filene du vil komprimere.
Hvordan komprimere filene i windows. Velg filene du vil komprimere.

Følgende er fremgangsmåten for å ta.

  1. Velg filene du vil komprimere. Den første tingen som du må gjøre hvis du ønsker å komprimere filer i Windows er å søke etter mappen hvor filene som du ønsker å komprimere er plassert. Deretter gå videre til neste trinn.
  2. Komprimer filene ved hjelp av "send til". Når du søker etter filer som du ønsker å komprimere, har du muligheten til å komprimere dem med "Send til". Hva du gjør er å markere filene du ønsker å komprimere. Du kan oppnå dette ved å holde "Ctrl"-knappen på tastaturet og deretter klikke på de filene du vil komprimere. Etter å fremheve de filene du ønsker å komprimere, høyreklikk på musen. En meny åpnes. Fra menyen, gå til "Send til" og velg deretter "Komprimert mappe". Du vil vite når du er vellykket hvis du ser en ny mappe med glidelås på den.
  3. Komprimer filene ved hjelp av "kopiere filer". Det er også en annen måte på hvordan du kan komprimere filene dine i Windows. Igjen, merker du filene du vil komprimere. Deretter høyreklikk på de markerte filene igjen. Nå, i stedet for å gå til "Send til" alternativet, kopiere filene. Du kan også gjøre dette manuelt, ved å trykke "Ctrl + C". Nå, la gå av de markerte filene og høyreklikk igjen på det hvite vinduet. En ny meny åpnes. Denne gangen, gå til "nye" og velg "komprimert mappe". En ny mappe vil igjen dukke opp. Åpne mappen deretter lime de kopierte filene der.
  4. Åpne filene ved å trekke dem. Trekke komprimerte filer er bare en enkel prosess. Det eneste du trenger å er å bestemme hvor du vil plassere de utpakkede filene. Hva du trenger å gjøre er å finne den komprimerte mappen du ønsker å trekke ut. Deretter høyreklikker du på mappen. En meny vil igjen dukke opp. Fra menyen, velg "trekke ut alle". Når "utvinning veiviseren" vises, velg "neste". Deretter vinduet Veiviseren vil be deg hvor du skal plassere dine filer. Når utvinning er gjort, vil du bli spurt om du ønsker å se filene dine med en gang. Kryss av i boksen for ditt valg og du er ferdig.

Dette er fremgangsmåten for hvordan du kan komprimere filer i Microsoft Windows. Det finnes programmer som du kan bruke til å komprimere filer. WinZip og WinRar er to av de programmer som kan gjøre det samme. I tillegg må du huske at hvor mye mindre du kan redusere størrelsen på filene varierer. Hvis du komprimere bilder, kan størrelsen på filene ikke mye mindre.