O2e

Hvordan konvertere en fil til XML - format

Du har den perfekte fil med alle produktet eller statistikk data og nå trenger du disse dataene i XML-format. Konvertere en fil til XML er nå faktisk mye enklere enn det pleide å være når XML ble først populært. Nå er det mange verktøy tilgjengelig for å konvertere filer fra ett format til et annet. Selvfølgelig disse verktøyene er helt ubrukelig med mindre dataene dine er forberedt på å bli konvertert. Dataene skal struktureres og organiseres slik at det kan konverteres til XML riktig.

Trinn 1

Hvilket format er den opprinnelige filen? Din filtypen vil være den avgjørende faktor for hvordan du nærmer konverteringen. Hvis filen er en av følgende typer du er på hell. Din søknad vil konvertere den for deg:

Microsoft Excel: Gjør som lagre som XML-fil.
Microsoft Access: Fil | Eksporter | Lagre som XML-fil

Merk: Det er viktig å merke seg at Microsoft-filer eksporteres i et bestemt format. Disse dokumentene kan eller ikke kan være det du forventer. De inneholder elementer som refererer seg til formatering av Excel-dokument. Dette ville ikke være ideelt hvis du bruker dataene i et program som er spesielt om formatet på dataene.

Hvis derimot dokumentet er ikke i noen av disse formatene må du enten søke etter en omformer verktøyet eller konvertere den for hånd (med mindre du har for mye å konvertere hånd).

Programvare som XML Spy kan konvertere SQL baserte koden inn XML-dokumenter i tillegg. Når du har et stort datasett en konvertitt er sterkt anbefalt. Ifølge sine referanser kan du jobbe med:

 • ADO
 • Oracle
 • mySQL
 • SQL Server
 • ODBC
 • Sybase
 • MS Access
 • Excel
 • Tabulatordelt, CSV

Det er andre converter verktøy som Rustemsoft XML omformer eller XML kompis (Eclipse plugin) fra Bocaloca programvare. Disse programmene kan eksportere dine data og også gi deg en XML Schema eller DTD (Document Type Definition)-fil hvis ønskelig. Disse programmene er svært hendig, og gjøre prosessen med å konvertere filen eller databasen til XML mye mer brukervennlig.

Trinn 2

Hvordan konvertere en fil til XML - format. Hvilket format er den opprinnelige filen?
Hvordan konvertere en fil til XML - format. Hvilket format er den opprinnelige filen?

Hvis du er på dette trinnet må du konvertere den for hånd. I den virkelige verden ikke kan du faktisk selv har det opprinnelig i Microsoft Excel. La oss ta en enkel tekst dokument og konvertere den til XML. Det første først hvordan om en rask gjennomgang av de grunnleggende reglene i XML:

XML - Extensible Markup Language er et tekstbasert kryssplattform språk som er gjør det mulig å lagre data (som adresser i en adressebok) på en strukturert måte. XML-dokumentet er forventet å ha riktig syntaks. Derfor, når du gjør XML-dokumenter de bør være velformet. En velformet dokumentet har følgende:

 • Lukkede tags (<painters> </ malere> eller <oil />)
 • Et element attributt må stå i doble anførselstegn (<country countryid="7">)
 • XML er case sensitive. Med andre ord begynner og slutter tag bør bruke samme sak

Her er en enkel liste over det 17. århundre nederlandske malere.

Rembrandt Van Rijn, 1606-1669, Night Watch
Hendrick Avercamp, 1585-1634, vinter
Jan de Bisschop, 1628-1671, The Oostpoort

Som du kan se dataene er atskilt med komma, som er kjent som et komma avgrenset fil. Hver linje er en egen del av data. Hver del har malerens navn, fødsel til død år, og til slutt en av sine malerier. Derfor trenger vi å bygge en XML-fil med følgende struktur:

 • Malerens navn
 • Painter fødselsår
 • Malerens dødsår
 • Painter maleri

Trinn 3

Hvis du er på dette trinnet må du konvertere den for hånd. Med dette formatet i tankene kan vi skape en xml-fil.
Hvis du er på dette trinnet må du konvertere den for hånd. Med dette formatet i tankene kan vi skape en xml-fil.

Med dette formatet i tankene kan vi skape en XML-fil. Vår rotelement vil bli kalt malere siden vi har en liste over malere.

<? Xml version = "1.0" encoding = "UTF-8"?>
<painters>
<painter>
<name> Rembrandt Van Rijn </ name>
<yearofBirth> 1606 </ yearofBirth>
<yearofDeath> 1669 </ yearofDeath>
<painting> Night Watch </ maleri>
</ Maler>
<painter>
<name> Hendrick Avercamp </ name>
<yearofBirth> 1585 </ yearofBirth>
<yearofDeath> 1634 </ yearofDeath>
<painting> Vinter </ maleri>
</ Maler>
<painter>
<name> Jan de Bisschop </ name>
<yearofBirth> 1628 </ yearofBirth>
<yearofDeath> 1671 </ yearofDeath>
<painting> The Oostpoort </ maleri>
</ Maler>
</ Malere>

Hver maleren blir et sub-element av malere som kalles maler. Hver av våre malere har en to datoer knyttet til dem, så vel som et maleri. Derfor er vi kommer til å gjøre navnet, datoer, og male et underordnet element av elementet maleren. De kommer til å bli kalt navn, yearofBirth, maleri, og yearofDeath. Med denne filen vi har våre konverterte data klar til å bli brukt som vi ser passer.