O2e

Hvordan lage bobler ved hjelp av Photoshop

Opprette bobler i Photoshop er enkelt for ensfargede bakgrunner

Opprette bobler i Photoshop er enkelt for ensfargede bakgrunner. Men hva om å skape effekten av bobler på et bilde du tok? Følg de enkle trinnene nedenfor og bli fascinert av hvordan en vanlig bilde kan plutselig se ut som det var omgitt av bobler som ikke var faktisk det når du tok bildet. Dette settet med instruksjoner bruker Adobe Photoshop 7.0 så noen nyere versjon kan faktisk ha flere verktøy for deg å eksperimentere på.

  • Velge bilde. Åpne Adobe Photoshop og åpne bildet du vil redigere. I menylinjen, klikk på "lag" og velg "Duplicate Layer". Du kan også høyreklikke på bildet og velge "dupliserte laget." Du vil nå ha en ny layer kalt "bakgrunn copy", som du kan se på høyre side av skjermen. En pensel ikonet på at laget vil indikere at du arbeider på det aktuelle laget. Du bør ha et vindu av verktøy på venstre side av skjermen der du kan velge "elliptiske markeringsverktøyet." Hvis du ikke ser dette, klikk på vinduet i menylinjen og velg "verktøy".
  • Forvrenge bildet for bobleeffekt. Med markøren på bildet, trykker shift og skape en perfekt sirkel med elliptiske markeringsverktøyet. Deretter klikker du på "filter" i menylinjen, bla ned til "forvrenge" og velg "ocean rippel." Et nytt vindu vil dukke opp, og en del av den valgte delen av bildet vises. I alternativene, bringe rippel størrelse til 15 og ringvirkninger størrelse til 5 og klikk "ok". Du vil se effekten på den valgte delen av bildet.
  • Åpne et nytt lag. Kontroller at Elliptical Marquee er fortsatt på bildet. Klikk på "lag" i menylinjen, bla ned til "nye" og velg "lag". Snarveien er å trykke "Shift + Ctrl + N" på tastaturet. Børsten ikonet i vinduet for lag på høyre side av skjermen, vil automatisk bli plassert i det nye laget kalt "lag en." Tilbake på menylinjen, klikk på "edit", bla ned og velg "fylle". Et nytt vindu vil dukke opp. For innholdet alternativ, bruker hvit. For blending alternativet, velger normal modus. Hold opacity på 100% og klikk på "ok".
  • Lag din første boble. I verktøy vinduet til venstre, velg viskelæret. Under menylinjen, vil du se alternativer for viskelæret. For modus alternativet velg "børste". For børsten, klikker på den for å velge hva slags børste du vil bruke. Rull ned og velg penselstrøket som har uklare kanter. Bringe curser over den hvite sirkelen du nettopp laget på bildet og se om det er litt mindre i diameter. Du kan justere hovedvolumet diameter ved å klikke på børsten alternativet. Fremdeles arbeider på lag 1, slette sentrum av den hvite sirkelen ved å klikke på det 1 til 3 ganger eller til bare en falmet omriss vises. Velg penselverktøyet å justere hovedvolumet diameter til en størrelse vesentlig mindre enn boble din. Du vil male øvre venstre hjørne av boble med hvitt for ekstra effekt. Pass på at du setter forgrunnsfargen til hvit i verktøy-vinduet. I penselalternativer som skal vises under menylinjen, holde "opacity" på 100% og "justere" flyten til "50%". Tilbake i bildet, gjør kort slaglengde på sirkelen ved 11:00 mark og på fire mark. Nå har du din første boble.


Hvordan lage bobler ved hjelp av photoshop. Forvrenge bildet for bobleeffekt.
Hvordan lage bobler ved hjelp av photoshop. Forvrenge bildet for bobleeffekt.

Gjenta hele prosessen for å skape flere bobler og sørg for at du arbeider på riktig lag hver gang. Ellers kan du ende opp å slette bildet og ikke den hvite sirkelen, eller du kan ende opp med ikke å kunne gjøre noe hav ringvirkninger.

Hvis du gjør en feil

Hvis du gjør en feil, gå tilbake ved å bruke "historie"-vinduet på høyre side av skjermen. Lek litt med de andre "forvrenge" alternativer som "spherize" som legger til boble effekt. Arbeid alltid på "bakgrunnslaget" slik at du kan sammenligne hvordan det ser ut fra det originale bildet. Uansett hva du velger å gjøre, vil det redigerte bildet ser ut som du tok bilder av noe som ikke var der i første omgang.