O2e

Hvordan lage et banner design

Banner og andre online annonsering design blir stadig vanligere. For en bannerannonse å skille seg ut, det må være veldig godt designet.

Bannere er en populær form for annonsering på internett

Bannere er en populær form for annonsering på Internett. Allerede før Google AdSense var populær, var bannere allerede utbredt i gratis web hosting selskaper. Bannere også gitt inntekt til online utgivere som solgte plass til annonsører. Bannere er også en god måte å publisere hendelser og årsaker. For eksempel kan du vise bannere for kommende arrangementer og veldedige årsaker på din hjemmeside eller blogg.

I utformingen av en banner, bør man ikke bare måfå sleng på tekst på en grafisk bakgrunn og anser det som en god banner. Det er noen ting du bør se opp for når du gjør et banner design.

Hvordan lage et banner design. Bannere er en populær form for annonsering på internett.
Hvordan lage et banner design. Bannere er en populær form for annonsering på internett.

Størrelse. Den vanligste krav på å designe et banner er størrelsen. Mens bannerstørrelser hadde vært stort sett vilkårlig i det siste, dagens standardiserte grid-type oppsett vanligvis støtter enkelte størrelse bannere. Googles AdSense har satt annonseenhetsnavn målinger som standard.

Horisontale bannere:

• Leaderboard: 728 x 90 piksler
• Banner: 468 x 60 piksler
• Halvparten banner: 234 x 60

Vertikale bannere:

• Skyskraper: 120 x 600 piksler
• Bred skyskraper: 160 x 600 piksler
• Vertikal banner: 120 x 240 piksler

Du kan enkelt starte lerret ved hjelp av noen banner størrelse på en god grafisk redigering programvare, for eksempel Adobe Photoshop.

Bakgrunn. Hensikten med bannere er å tiltrekke seg oppmerksomheten til lesere eller seere. For dette formål bør bakgrunnen avhenge av målgruppen. Hvis du er rettet mot et yngre publikum, ville det være en god ide å bruke bakgrunnsfarger som appellerer til disse menneskene, for eksempel lyse farger, og lignende. Du kan også bruke naturen, eller et bilde som representerer ideen om du ønsker å få til.

Fargevalg. Fordi du ønsker å få oppmerksomhet

Fargevalg. Fordi du ønsker å få oppmerksomhet. Når du har fullført utformingen av banneret.
Fargevalg. Fordi du ønsker å få oppmerksomhet. Når du har fullført utformingen av banneret.

Fargevalg. Fordi du ønsker å få oppmerksomhet, om du ikke ønsker banneret fargevalg å bli vasket ut og blande seg i for mye med utformingen av området vil det bli omtalt i. For dette formålet, er det en god idé å eksperimentere med forskjellige versjoner, spesielt hvis din banner vil bli plassert på forskjellige steder. Dette sikrer at banneret ikke kolliderer for mye med fargevalgene av nettstedene de skal vises på, men at det fortsatt vil være attraktivt. Må vurdere, også, enten å sette i en ramme eller ikke. Hvis du vil legge til en ramme på banneret, vurdere å bruke avrundede hjørner, spesielt hvis dette vil gå bra med utformingen av målet nettsteder. Nye medier blogger og nettsteder ser ut til å like dette "Web 2.0" utseende.

Tekst. Hvis banner ikke har noe å identifisere den med ditt produkt, tjeneste eller årsak, så leserne er ikke sannsynlig til å klikke på banneret. Pass på merkevaren din er fremtredende identifisert, og at du inkluderer markedsføring tekst ment å lokke lesere til å sjekke ut hva du har å tilby.

Du ønsker kanskje å bruke lag på banner design, slik at du kan bytte over tekstene, og slik at du enkelt kan manipulere hvert element eller laget når det trengs.

Når du har fullført utformingen av banneret

Når du har fullført utformingen av banneret, sørg for å spare disse i forskjellige størrelser og formater. Dette vil gi brukerne flere alternativer i å legge til din banner eller knapp til deres hjemmeside. Hvis du skal kjøre banner på ditt eget nettsted, vil ha forskjellige størrelser og fargevalg lar deg bare endre banner bilder på fly, i stedet for å finpusse hele nettstedets layout hver gang en endring er nødvendig. Du kan lære andre flotte design tips ved å ta online klasser i kunst eller design.