O2e

Hvordan lage gamle programmer kjører på Windows Vista

Programmer laget for Windows XP vil normalt fungere på Windows Vista

Programmer laget for Windows XP vil normalt fungere på Windows Vista, men det er unntaksvis. Du kan bruke "Program Compatibility Wizard" for å sjekke om programmet ville fungere på Vista. Du kan også bruke denne veiviseren til å endre kompatibilitet innstillinger og gjøre programmet kjøres. Følgende er fremgangsmåten på hvordan å endre kompatibilitet innstillinger og lage gamle programmer kjører på Microsofts nyeste operativsystem.

En. Lagre installasjonsprogrammet på datamaskinens harddisk.

Hvis du programmets installeringsprogram vil komme fra en installasjons-CD, setter du at CD på CD / DVD-stasjon og finne installasjonsprogrammet. Et installasjonsprogram vil vanligvis ha en ". Exe" som sin filtype. Hvis du ikke er trygg på å finne installasjonsprogrammet pakken, kan du deaktivere "Skjul filetternavn for kjente filtyper", slik at alle dokumenter vil vise sine filtyper. Følg disse trinnene for å gå om å deaktivere "Skjul filetternavn for kjente filtyper".

Hvordan lage gamle programmer kjører på Windows Vista. Lagre installasjonsprogrammet på datamaskinens harddisk.
Hvordan lage gamle programmer kjører på Windows Vista. Lagre installasjonsprogrammet på datamaskinens harddisk.

  • Trekk opp kontrollpanelet i klassisk visning.
  • Dobbeltklikk på "Mappealternativer"
  • Dette vil fylle ut "Folder Options" dialogboksen.
  • Naviger til "View"-fanen.
  • Under "Avanserte innstillinger", fjern haken "Skjul filetternavn for kjente filtyper".
  • Trykk på "OK"-knappen for å gå ut av dialogboksen.

Du skal nå kunne se filendelser etter hvert filnavn. Skulle du velge å aktivere skjule filtyper, navigere tilbake til "Mappealternativer" og deretter plassere en sjekk på dette alternativet, bare etter at du har plassert den kjørbare filen på CDen.

2. Trekk opp "Program Compatibility Wizard".

Programmer laget for Windows XP vil normalt fungere på Windows Vista. Trekk opp "Program Compatibility Wizard".
Programmer laget for Windows XP vil normalt fungere på Windows Vista. Trekk opp "Program Compatibility Wizard".

Marker installatørens ikonet og høyreklikk på den. Fra menyen som fylles, velg "Properties" for å trekke opp "Properties"-dialogboksen for denne spesifikke installatør. Naviger til "Compatibility" ved å trykke på fanen sin. Under "Compatibility mode", plasserer en sjekk ved siden av "Kjør dette programmet i kompatibilitetsmodus for:" for å aktivere rullegardinmenyen under. Ved hjelp av musen, traff rullegardinmenyen, og det vil vise alle forgjengerne til Windows Vista. Velg operativsystemet som du er sikker på at programmet vil kjøre i. Sett en hake ved siden av "Kjør dette programmet som administrator" hvis du må. Redd kompatibilitet innstillinger ved å trykke på "Apply" og deretter "OK" for å gå ut av dialogboksen.

3. Bruk den modifiserte kjørbare filen for å installere programvaren.

Gjør som du normalt ville når du installerer programvaren, ved å dobbeltklikke på den kjørbare filen og følg instruksjonene på skjermen for å fullføre installasjonen.

4. Endre programmets kompatibilitet innstillinger.

Når installasjonen oppsettet er ferdig, finn hurtigtasten programvaren opprettet. Du vil vanligvis finne hurtigtastene for programvaren som er installert på systemet ditt på Start-menyen i programmet gruppe eller på skrivebordet. Markere elementet og høyreklikk på den. Velg "Egenskaper" fra menyen som fylles, og deretter navigere til "Shortcut"-kategorien. Kopier mappen banen du se på "Target". For eksempel "C: \ Programfiler \ Program Folder Her \". Lim inn mappen banen on the Run kommandoen og trykk på "Enter"-tasten på tastaturet. Mappen hvor den kjørbare filen for at programmet vil nå fylle. Finn den kjørbare filen og endre kompatibilitet innstillinger som du gjorde med installatøren sin.

Etter gjør de ovennevnte trinnene, vil du nå kunne kjøre programmet uten hikke på Windows Vista.