O2e

Hvordan lage mitt eget domene

Et domene er adressen som peker til ditt nettsted

Et domene er adressen som peker til ditt nettsted. Det kan være en. Com., En. Org, eller en. Nettadressen eller annen utvidelse som er tillatt. Et domene er kjøpt og registrert etter at du har tenkt ut ditt nettsted navn. Nedenfor finner du tips om hvordan du kan lage ditt eget domene.

Hvordan lage mitt eget domene. Tenk på et godt navn for ditt nettsted.
Hvordan lage mitt eget domene. Tenk på et godt navn for ditt nettsted.

  • Tenk på et godt navn for ditt nettsted. Det bør legemliggjøre hva nettstedet handler om og vise et glimt av dens innhold. Tenk på nåtid og fremtid når du tenker på et navn for nettstedet ditt og gå til et nettsted som GoDaddy for å sjekke om navnet er tatt eller fremdeles er tilgjengelig. Tenke på minst 10-20 navnene før du sjekker. Når du har funnet ut at et navn du har på listen din er fortsatt tilgjengelig sørge for at du reserverer det med en gang som domenenavn er opprettet og kjøpte med lynets hastighet. Hvis du har store planer for nettstedet ditt, gjør hva de andre gjør og kjøpe flere domenenavn som er relatert til hva du har å hindre andre fra å stjele din nøye gjennomtenkt navn. Du kan gi slipp på noen av de domenenavnene senere eller selge dem.
  • Du kan sjekke navnene på domenene og se om navnene du har valgt er allerede ta ved å gå til Whois nettstedet. Du kan skrive inn nettadresser du har oppført i søkefeltet gitt. Vær oppmerksom på at nesten alle domenenavn for områder ved hjelp av personlige navn har allerede blitt kjøpt.
  • Registrere navnet med noen av domenenavntjenester som register.com, networksolutions.com eller webpalace.com. Som du fyller ut det elektroniske skjemaet vil du bli spurt om du ønsker å ha ditt domenenavn registrert i privat. Dette betyr at ditt navn, din e-postadresse og kontaktinformasjon ikke gjøres tilgjengelig i registeret av domenenavn for å hindre spamming. Betale det nødvendige beløpet som kan variere fra ti dollar til tretti fem dollar. Denne avgiften er bra for et år, og du kan fornye ditt domenenavn registrering årlig. Du vil bli bedt om å oppgi navnet på din web host. Hvis du ikke har en, be domenenavnregistrator å parkere ditt domenenavn til du har funnet en web vert og kan gi den statiske IP-adressen og web server adresse nødvendig.
  • Ser etter en web host etter at du har registrert ditt domenenavn. Her innholdet på nettstedet ditt vil ligge. Webverten vil være en for å gi deg plass til dine websider, og verktøy og støtte for å bygge ditt nettsted, så vel som dine egne e-postkontoer, om nødvendig. Det er ikke nødvendig at du velger selskapet der du registrerte domenenavn som nettverten, også. Hvis du er engasjert i e-handel, se etter en web host som kan hjelpe deg med å integrere en handlekurv på nettstedet ditt. Du kan ta en titt på Powweb, Site Build It, Website Tonight eller Turbo Charged. Du kan ta en titt på denne tabellen for å sammenligne noen web hosting nettsteder.


Sørg for at du sjekker alle funksjonene og vilkårene og betingelsene i domenenavnregistrator samt web host før du registrerer deg med dem. Ikke umiddelbart forledet av en rekke freebies. Gjør din forskning først få all den informasjonen du trenger. Selv om det bare er en forskjell på noen få dollar, kan tjenestene og funksjonene i stor grad påvirke ytelsen til nettstedet ditt.