O2e

Hvordan legge til en topp - og bunntekst i Excel

Topp-og bunntekst blir brukt oftere i Microsoft Word

Topp-og bunntekst blir brukt oftere i Microsoft Word, men de er også viktige for Excel regneark. De satt i sammenheng rader og kolonner med data som blir vist. Personen som leser en utskrift av regnearket kan trenger å vite når filen ble gjort eller sist endret, som utarbeidet det, eller i hvilken avdeling eller kategori det tilhører. Dette er den typen informasjon benyttet i topp-og bunntekst. Her er fremgangsmåten for hvordan du bruker dem i Excel.

Hvordan legge til en topp - og bunntekst i excel. Velg en forhåndsinnstilt topp-og bunntekst.
Hvordan legge til en topp - og bunntekst i excel. Velg en forhåndsinnstilt topp-og bunntekst.

  • Starte programmet. Du kan enten dobbeltklikke en eksisterende Excel-fil eller åpne programmet først og deretter laste ned filen. For å starte programmet, klikk på ikonet på skrivebordet eller finne det i listen Alle programmer fra Start-menyen. En Excel-fil blir referert til som en bok, fordi det kan inneholde flere regneark. En ny fil som standard starter med tre. Du trekke opp et regneark ved å klikke på fanen sin, fant nederst på hovedskjermen. Når en topp-og bunntekst er lagt, gjelder de bare vises for øyeblikket regneark. Pass på å trekke opp riktig regneark før du begynner å legge en topp-eller bunntekst.
  • Åpne Vis-menyen. Klikk på denne menyen for å utvide den, og klikk deretter på topptekst og bunntekst alternativ. Dette vil bringe opp dialogboksen Utskriftsformat. Denne dialogboksen har faktisk fire kategorier. Klikk og dra opp Topptekst / bunntekst.
  • Velg en forhåndsinnstilt topp-og bunntekst. Den øvre og nedre deler av denne fanen vise forhåndsvisninger av topp-og bunntekst henholdsvis. Under overskriften forhåndsvisning er dens rullegardinlisten. Klikk på pil ned for å se de forhåndsinnstilte valgene på denne listen. Valgene er sidetall, sheet navn, gjeldende dato, klokkeslett, filnavn, filplasseringen, og forfatternavnet (som standard navnet på den personen som eier lisensen for den Excel installasjon). Det er valg som kombinerer disse henvisningsverk informasjon. Det er også forhåndsinnstilte tekster som "Utarbeidet av" etterfulgt av forfatternavnet og "Konfidensielt". Bunnteksten rullegardinlisten er funnet på toppen av forhåndsvisningen og inneholder de samme valgene som overskriften listen. Bla gjennom disse listene og klikk på en forhåndsinnstilt å velge det. Når du har gjort ditt valg, klikker du på OK-knappen.
  • Opprette en egendefinert topp-og bunntekst. Klikk på enten Egendefinert topptekst eller Egendefinert bunntekst knapper på dialogboksen Utskriftsformat. Dette vil bringe opp enten topp-eller bunnteksten i dialogboksen. Begge er delt inn venstre, midtre og høyre seksjoner. Klikk inni noen av de tilsvarende inntastingsfeltene av disse delene, og skriv inn din egen topp-og bunntekst. Ikonene på toppen av disse felter er for å endre font, sette den forhåndsinnstilte referanseintegritet informasjon du fant i trinn 3 (sidetall, filnavn etc.) og for å sette inn en bildefil (som firmalogo). Når du er ferdig med å skrive i den egendefinerte topp-eller bunntekst, klikk på OK-knappen.

Når du vender tilbake til regnearket på hovedskjermen, vil du ikke se topp-eller bunnteksten vises. Å vise dem ved å gå til forhåndsgransker.