O2e

Hvordan legge til et linjeskift

Linjeskift

Linjeskift, også kjent som "linjeskift" eller "linefeeds", er nyttig når du trenger å ha litt mer kontroll over hvordan en nettleser gjengir teksten. Begrepet "linjeskift" kommer fra de tidlige databehandling dagene da en tekstlinje var bokstavelig talt, vel, "ødelagt" ved å fortsette teksten på neste linje under. Tenk på å skrive en tekstlinje på en skrivemaskin eller en old-school matriseskriver. Du måtte returnere "vogn" (skrivehode) til helt i begynnelsen kolonnen på papiret og videre frem papiret litt for å starte utskriften på neste linje.

Mens vogner og skrivemaskiner er en saga blott

Mens vogner og skrivemaskiner er en saga blott, forblir begrepet et linjeskift fortsatt. Ofte nettlesere gjengi teksten men de ønsker, utføre "ord wrapping" på teksten slik at den fyller en hel linje før "innpakning" til neste linje. Men ofte ganger du, HTML-utvikler, er smartere enn leseren, og vil ønske å tvinge en bestemt linje for å avslutte og begynne tekst utgang på neste linje. Dette fungerer godt for aktiviteter som å skrive dikt, når du vil ha en linje for å avslutte tidlig og en gruppe ord til å begynne på neste linje.

For eksempel, i stedet for å vise

Jeg vil at dette skal dukke opp på flere linjer.

Du ønsker å vise

Jeg vil
dette til
møt opp på
multiple
linjer.

Hvordan legge til et linjeskift. Linjeskift.
Hvordan legge til et linjeskift. Linjeskift.

Legge til et linjeskift for å få dette til er latterlig enkelt. Bare legg den <BR> tag uansett hvor du ønsker å starte en ny linje, og det er det!

HTML-kode vil se omtrent slik ut:

Jeg vil [BR]
dette til [BR]
møt opp på [BR]
multiple [BR]
linjer. [BR]

Den [BR] koden er en tom tag

Den [BR] koden er en tom tag, som betyr, i motsetning til de fleste [HTML] merkene, inneholder den ingen slutt tag. Det har eksistert i lang tid, og er støttet av alle de store nettleserne. Legg merke til at den <BR> linjeskift element er formelt annerledes enn den <P> avsnitt element og bør ikke brukes som en erstatning for dannelse av avsnitt. Forskjellen mellom et linjeskift og avsnitt er at med et linjeskift er det ingen ekstra avstanden før den nye linjen. Du ønsker å bruke <BR> å sette inn linjeskift, ikke å skape avsnitt.

Den [BR] taggen støtter følgende standard attributter:

klasse
id
stil
tittel

Det støtter ikke noen hendelse attributter.

Mens vogner og skrivemaskiner er en saga blott. Den [BR] koden er en tom tag.
Mens vogner og skrivemaskiner er en saga blott. Den [BR] koden er en tom tag.

Alternativt kan du legge til SLETT attributt til [BR] merket med en av følgende verdier:

rett - justerer teksten til høyre i et bilde
igjen - justerer teksten til venstre i et bilde
alle - justerer teksten til venstre og høyre for et bilde