O2e

Hvordan legge til farge til en powerpoint form

Som et program utviklet for å skape lysbildepresentasjoner

Som et program utviklet for å skape lysbildepresentasjoner, har PowerPoint mye grafikk verktøy. En av dem kan sette flere typer figurer på et lysbilde. Dette er den autofigurer verktøyet. Denne funksjonen er faktisk til stede i de andre Office-programmer som Word og Excel. Det er også knyttet opsjoner til dette verktøyet som lar deg redigere figurens egenskaper, for eksempel legge en farge for å fylle den opp.

  • Legg til eller velge en eksisterende form. Launch PowerPoint og enten opprette et nytt prosjekt eller åpne en eksisterende presentasjon fil. Naviger til bestemt lysbilde der du vil legge til en figur eller til lysbildet som allerede inneholder en figur du trenger for å redigere. Du kan legge til figurer ved å klikke på autofigurer ikonet på tegneverktøylinjen. Hvis denne verktøylinjen ikke vises, kan du klikke på Sett inn-menyen, velg Bilde, og deretter autofigurer undermenyen alternativet. Når du har valgt hvilken type form du trenger klikk bestemt område i lysbildet der du vil at den skal vises. På den annen side, å velge en form på et lysbilde ligner velge andre grafiske objekter. Bare klikk på noen av sine grenser.
  • Tegneverktøylinjen. Autofigurer funksjonen og dens redigering alternativer finnes i tegneverktøylinjen. Når man arbeider på grafiske objekter, er det best å ha denne spesielle verktøylinjen vises på grensesnittet. Du kan gjøre dette ved å klikke på Vis-menyen, velg Verktøylinjer, og deretter Tegning. For å holde grensesnittet ryddig, kan du dra tegneverktøylinjen til toppen og låse den plass sammen med de andre verktøylinjene. Du kan også plassere verktøylinjen nederst, rett under den aktive lysbildet. For det formål å legge til farger i en figur, de relevante redigeringsalternativer Color Fill og Line Color. Sine ikoner kan lett finnes på denne verktøylinjen.
  • Endre formen farger. Utvid Color Fill-ikonet for å se fargevalg. Pop-up vil ikke vise alle tilgjengelige farger. Å vise flere valg, klikker du på 'Mer fyllfargene'. Dette vil bringe opp dialogboksen Farger. Her kan du enten velge farger på kategorien Standard eller lage en bestemt nyanse på Egendefinert. Denne dialogboksen har også en Transparency skyveknappen nederst som kan sette styrken på fargen, i tilfelle du skal sette andre gjenstander eller tekst på toppen av formen. Når du har gjort ditt valg klikke på OK-knappen og effekten vil finne sted. Hvis du vil endre fargen på figurens grenser, utvide Linjefarge ikonet. Prosessen med å velge en farge her er lik Fargefyll. Du vil også få tilgang til dialogboksen Farge hvis du velger "Flere linjefarger '.

Hvordan legge til farge til en powerpoint form. Legg til eller velge en eksisterende form.
Hvordan legge til farge til en powerpoint form. Legg til eller velge en eksisterende form.

Hvor ofte du skal bruke PowerPoint autofigurer verktøy vil avhenge av presentasjonen. Bare husk at tekst-tunge lysbilder kan noen ganger være ineffektivt, så det er best å bli kjent med programmets grafiske verktøy og tilhørende redigering alternativer.