O2e

Hvordan legge til og justere en skygge i Final Cut Pro 5

Final Cut Pro 5 gir deg verktøy til å lage en skygge på et bilde i videoen. Skyggeeffekten vil gi bildene dine en tredimensjonal effekt. Drop Shadow verktøyet er enkelt å bruke og du kan se resultater med en gang.

  • Åpne Final Cut Pro 5. Gå til dokken på bunnen av skjermen, og velg deretter Finder-programmet. Når Finder-programmet vises på skjermen, kan du gå til venstre kolonne og klikk på "Programmer"-alternativet. På høyre side av Finder-panelet finner Final Cut Pro 5-programmet og velge det. Programmet vil starte på datamaskinen.
  • Åpne et videoklipp. Hvis du har et videoklipp på harddisken kan du gå til oppgavelinjen, og velg Fil. Velger å åpne et videoklipp og deretter lete etter filen på datamaskinen. Velg en ramme i videoen og dobbelklikk på den for å åpne i visningen panelet. Du vil se rammen på høyre side av skjermen, og da vil du se noen faner på venstre side.
  • Bruk slagskyggen parametere. Mens videobilde er valgt kan du legge til noen effekter til det og se resultater med en gang. Å legge til skygger på rammen kan du bruke de ulike parameterne under Skygge delen til å skape nøyaktig skyggeeffekt du trenger for videoklippet. Klikk på "Motion"-fanen og deretter gå ned til "Drop Shadow"-delen. Bruk pilknappen ved siden av Skygge overskriften for å utvide delen. De ulike parametere vil vises under overskriften. Sett en hake i boksen ved siden av overskriften og deretter kan du begynne å lage en skygge effekt.
  • Parametrene. Den "Offset"-delen har en skyveknapp som du kan bruke til å manipulere avstanden skyggen fra objektet. Prøv å flytte glidebryteren helt til høyre og venstre, og du vil se skyggen bevege seg bort fra bildet på hver side.
  • Bruk "Angle" for å flytte skyggen rundt bildet. Dette ligner solens effekt på et objekt skygge når den beveger seg over himmelen i ulike tider av dagen.
  • Velg den type farge du ønsker på skyggen. Du kan holde alt på videofilen konsekvent ved å velge en lignende farge. Hvis du ønsker å holde det realistisk så kan du bare holde standard farge.
  • Bruk Mykhet seksjonen å myke kantene av skyggen. Hvis du lar glideren på ytterste venstre side vil du se skyggen er skarpere. Hvis du tar glidebryteren helt til høyre skyggens kantene vil være hazier.
  • Opasitet er hva du skal bruke til å sette skyggens gjennomsiktighet. Du kan bruke glidebryteren til å lage en mer gjennomsiktig skygge eller en mer solid en.

Hvordan legge til og justere en skygge i final cut pro 5. Åpne final cut pro 5.
Hvordan legge til og justere en skygge i final cut pro 5. Åpne final cut pro 5.

Bruke Drop Shadow delen vil gjøre deg i stand til å plassere skyggen akkurat der du vil det skal vises og hvordan den vil vises på videoklippet.