O2e

Hvordan man skal håndtere båndbredde grenser for voip

VoIP, eller Voice over Internet Protocol fungerer forskjellig fra tradisjonell telefoni teknologi. Tale eller data i det tradisjonelle systemet overføres gjennom kretsen kalles PSTN eller offentlige telenettet, som er koblet til verdens offentlige krets telefonnett. VoIP på den annen side kan du snakke over telefonen gjennom bruk av en Internet Protocol. Derfor er denne nye systemet er også ofte referert til av noen brukere som Internett-telefoni.

For å overføre tale og data over Internett

Hvordan man skal håndtere båndbredde grenser for voip. Lær når de travleste timene er.
Hvordan man skal håndtere båndbredde grenser for voip. Lær når de travleste timene er.

For å overføre tale og data over Internett, må man ha nok båndbredde tilgjengelig for dem. Båndbredde er et mål på hvor mye data man kan overføre over en nettverksforbindelse. Det er ofte uttrykt i bits per sekund (bps), og måleenheten skalerer opp som mengden av båndbredde øker - kilobit per sekund (kbps), megabit per sekund (Mbps), gigabit per sekund (Gbps), og terabits per sekund (Tbps).

En enklere måte å forstå båndbredde er å forestille seg det som en motorvei, den bredere motorveien er, jo flere biler passere gjennom. Så jo større båndbredde, kan jo raskere overføring av data oppstår. Dette er nå hvor din Internet Service Provider som tildekking eller begrense båndbredden blir betydelig. Båndbredde tildekking setter en grense for hvor mye data er lov til å gå gjennom. Dette kan enten referere til nedlasting fartsgrensen eller grensen for data tillates å bli overført over et visst tidsrom. Å ha VoIP-tjenester med en båndbredde grense potensielt kan påvirke dine daglige oppgaver. Følgende viser noen måter på hvordan man skal håndtere båndbreddegrense om din VoIP-tjeneste.

  1. Lær når de travleste timene er. Rushtiden er vanligvis om kvelden, når nesten alle er hjemme for å gjøre telefonsamtaler. Så mye som mulig, om du ikke ønsker å ringe i løpet av denne tiden av dagen så planlegge dine samtaler på et tidligere eller senere tidspunkt for å unngå trafikk Internett-trafikk og unødvendig kaste bort båndbredde.
  2. Undersøke antall personer eller enheter som bruker bredbånd. Ideelt før du bruker VoIP, vil du sørge for at ingen, eller ingen andre enheter, bruker Internett-tilkoblingen. Dette er fordi du er nødt til å dele hva båndbredde er tilgjengelig, og dermed kan det oppstå problemer med å opprette en ren forbindelse.
  3. Vurdere alternativer for å få en annen tjeneste spesielt for Internett-bruk bare. Siden VoIP og Internett-deler samme datalinje og båndbredde grense, hvis du ser deg selv ved hjelp av VoIP mye, er det bedre å få en annen tjeneste for Internett-eller databehandling behov slik at VoIP vil ha sin egen dedikert båndbredde.

Sist, men ikke minst, sørg for å kontinuerlig overvåke din båndbredde grenser. Internett-leverandører ofte gjengi kontoer ute av drift når den bestemte kontoen har allerede nådd eller oversteget innstilt bruk grense.