O2e

Hvordan man skal håndtere et videoprosjekt

Administrere et videoprosjekt er ikke så lett som det ser ut

Administrere et videoprosjekt er ikke så lett som det virker. Du må ta vare på mange ting i orden for at prosjektet skal gå greit. Nøkkelen til å håndtere et videoprosjekt vellykket er å vite hvordan man skal jobbe med mennesker og håndtere de ulike områdene i prosessen. Her er noen av de tingene som du kan gjøre for å hjelpe deg med å administrere et videoprosjekt.

Hvordan man skal håndtere et videoprosjekt. Møte med teamet ditt.
Hvordan man skal håndtere et videoprosjekt. Møte med teamet ditt.

  • Velg et lag. Du kan ikke arbeide på et videoprosjekt på egen hånd. Du trenger et team til å distribuere oppgavene. Du må bare føre tilsyn hvert område i produksjonen. Velg et lag som du kan arbeide med også. Du trenger ikke å ansette fagfolk til dette. Folk som er interessert i å gjøre videoprosjekt med du vil gjøre. Bare sørg for at de er så dedikert som du er i å gjøre prosjektet.
  • Gi oppgaver. Gi oppgaver til hver av de menneskene som kommer til å jobbe med deg. Noen av de områdene som du bør fokusere på når du gjør et videoprosjekt er kunstavdelingen, belysning, redaktører, kamera operatør, skuespillere og regissør. Gi dem oppgaver å gjøre, slik at alle kan begynne å jobbe på egenhånd. Holde et møte med gruppemedlemmene å delegere oppgaver, slik at deres aktiviteter ikke vil overlappe med hverandre.
  • Møte med teamet ditt. Før skyte starter, sette opp et møte med hele teamet. Dette vil avgjøre om det er andre ting som du trenger for å følge opp. Du kan også fullføre planen i løpet av denne tiden. Hør ut forslag og meninger av hver av gruppemedlemmene, slik at du kan arbeide mer effektivt.
  • Angi en tidsplan. Angi en tidsplan for skyte. Bestemme hvor mange dager du skal være skyting. Gjør en oversikt over tidsplanen og gi en kopi til alle. Dette vil hjelpe deg slik at du kan fullføre i tide. Også sette en frist for å fullføre prosjektet.
  • Skyt videoen. Når alt er satt, kan du begynne å skyte videoen. Det er din oppgave å forvalte de ulike områdene av skyte, slik at alt går greit. Sørg for at alle gjør jobben sin godt. Minn team av tiden, slik at du vil være i rute. Det er også en del av ansvaret for å løse problemer hvis noen gang noe kommer opp.
  • Redigere video. Redigere videoen er fremdeles en del av prosessen. Du må sette deg ned med videoredigeringsprogrammet å sørge for at videoen blir slik du vil ha det til. Redigering er en slitsom prosess, men du må være tilstede for å sikre at utfallet vil være stor. Sette en tidsfrist, slik at videoen kan være ferdig en gang.


Dette er noen av de tips som du kan bruke for å kunne styre laget ditt når du arbeider på et videoprosjekt. Dine lederegenskaper kan måles ved teamarbeid av alle medlemmene som vil hjelpe deg med et prosjekt. Du bør ikke ha problemer hvis du gjør arbeidet på en organisert måte, og hvis du holder deg til planen.