O2e

Hvordan øke hastigheten på en Internett - tilkobling

Med populariteten til bredbånd Internett-tilkoblinger

Med populariteten til bredbånd Internett-tilkoblinger, de fleste Internett-brukere ikke lenger bekymre deg for å måtte vente for nettsteder å laste. Dette var et stort problem med trege forbindelser som dial-up, men nå kan hastigheten ikke lenger være et problem med de fleste brukere. Imidlertid kan det fortsatt være noen som bruker trege forbindelser, og selv DSL eller kabel-tilkoblinger har ulike hastigheter, slik at noen kan fortsatt bli vurdert på treg slutten. Også, selv med en rask forbindelse, kan en bruker være i vane med å laste ned filmer, musikk og andre multimedia, og kunne bruke all den hastigheten han kan få.

Hvordan øke hastigheten på en internett - tilkobling. Bruk en proxy-server.
Hvordan øke hastigheten på en internett - tilkobling. Bruk en proxy-server.

Hvis du opplever hastighet problemer med Internett-forbindelsen, eller hvis du har å gjøre med en relativt treg tilkobling for eksempel trådløs, her er en kort guide til hvordan du fortgang.

Bruk en proxy-server. Noen ganger

Bruk en proxy-server. Noen ganger, selv om din tilkobling til Internett-leverandøren er rask, er den faktiske gjennomstrømning, eller effektiv dataoverføringshastighet, tregere. Dette kan skyldes ulike faktorer, for eksempel hvor tung en nettside design er, er kapasiteten på nettstedet fiendtlig server, og hvor fort Internett-leverandørens uplink til resten av verden. Hvis problemet er med uplink, kan du forbedre hastigheten ved hjelp av en proxy-server, som er definert av din ISP.

Dette gjør overføringer fordi din ISP vil lagre kopier av HTML-filer og multimedia på sin egen server, slik at du ikke trenger å få tilgang til det direkte fra kilden serveren hele tiden. Dette er effektivt for nettsteder som ofte åpnes av mange mennesker på din egen ISP, fordi når en fil er vist for første gang, vil ISP tjene den lokale kopien av den samme filen, slik at tilgangen går raskere.

Slå av multimedia. Hvis datamaskinen er treg

Slå av multimedia. Hvis datamaskinen er treg, eller om det tar lang tid før en nettside ferdig lasting, kan området inneholde mange tunge grafiske filer, animasjoner og andre multimedia. Dette er greit hvis du har en rask tilkobling, og virkelig ønsker å se multimedia på nettstedet. Men hvis du hovedsakelig bla å lese tekst innhold, og om tilkoblingen er krypende, kan du slå av lasting av bilder, animasjoner og filmer. På Internet Explorer, kan dette nås via Kontrollpanel, under kategorien Avansert i Internett-innstillinger. Bare merk av i boksene for å spille animasjoner, lyder og videoer. Hvis du virkelig trenger å drastisk forbedre hastighet, kan du også fjerne merket i boksen for å vise bilder.

Med populariteten til bredbånd internett-tilkoblinger. Flytte cache til ram-disken.
Med populariteten til bredbånd internett-tilkoblinger. Flytte cache til ram-disken.

Flytte cache til RAM-disken. Dette er en mer avansert tweak, fordi du trenger å vite hvordan du installerer en RAM-stasjon. Cachen er i utgangspunktet den midlertidige mappen der Nettleseren lagrer filer når du åpner en side. I de fleste tilfeller går cache til den fysiske harddisken. Men tilgang til en RAM-stasjon er raskere enn tilgang til en fysisk stasjon. Datamaskinen må ha minst en gigabyte RAM, skjønt, og RAM-stasjon for cache ville ideelt sett være minst 128 megabyte i størrelse. Men hver gang du starter datamaskinen, er cache fjernet, fordi RAM-stasjon er nullstilt. Og derfor er hastigheten øker merkbart bare i løpet av en sammenhengende leserøkt.

Slå av bakgrunnsprogrammer som har tilgang til internett for oppdateringer. Programmer som kjører i bakgrunnen kan noen ganger være å laste ned oppdateringer og filer over Internett. Noen eksempler er Windows automatisk oppdatering, Adobe Updater, og automatisk oppdatering funksjoner i noen anti-virus programvare. Disse spiser opp båndbredden mens de laster ned oppdateringsfiler fra serveren, og kan bremse ned surfing hastighet. Angi oppdateringene til manuell, eller planlegge disse i tider du er borte fra datamaskinen, slik at nedgangen ikke vil være merkbar.

Surf under off-peak timer. Slutt

Surf under off-peak timer. Slutt, kan forsinkelser i å få tilgang nettsider være forårsaket av trafikk på nettverket, for eksempel når en rekke andre brukere har tilgang til Internett. Dette gjelder spesielt med noen kabeltilkoblinger, der båndbredden deles av brukere i samme bygning eller nabolag. Prøv surfing under off-peak timer, for eksempel etter kontortid, eller tidlig på morgenen. Med mindre folk tilgang, har du mer båndbredde tildeling til deg selv.

Fartsovertredelse opp en Internett-tilkobling ikke alltid nødvendig å oppgradere din ISP abonnement. Noen ganger trenger du bare å gjøre en liten tweak eller justering, for å forbedre den faktiske hastigheten på dataoverføring.