O2e

Hvordan øke minnet for en Macintosh-program

Programmer bruker opp en betydelig mengde minne

Programmer bruker opp en betydelig mengde minne, og noen programmer kan kreve mer for å kjøre skikkelig. Virtuelt minne brukes av programmer for å bidra til å åpne store filer. Når du arbeider med programmet, er filer som er opprettet for hver funksjon, og dette kan bruke opp den tildelte virtuelle minnet og føre til at programmet til å bremse ned. Å sørge for at du har nok minne til din Macintosh-programmer, kan du følge disse trinnene for å øke virtuelt minne.

  1. Sjekk hvor mye virtuelt minne blir brukt. Sjekk først hvor mye RAM som er installert på maskinen. RAM eller Random Access Memory fungerer som datalagring der biter av informasjon er tilgjengelig når som helst og i hvilken som helst rekkefølge midlertidig for datamaskinen og dens applikasjoner som skal kjøre. På toppen venstre hjørnet av skjermen, finner du Apple-menyen og klikk på den. Gå til "Om denne maskinen" og et vindu vises på skjermen viser hvor mye fysisk minne din Macintosh er installert med, og du vil se hvor mye virtuelt minne er tilgjengelig for bruk.
  2. Konfigurer virtuelt minne. Den virtuelt minne på datamaskinen din bruker diskplass til å hjelpe programmer funksjon når de trenger mer minne. Det vil tillate programmer som krever større områder å bruke den mens du arbeider med store filer eller dokumenter. For å få mer virtuelt minne, kan du gå til Apple-menyen funnet på toppen lengst til venstre hjørne av skrivebordet og klikk på Kontrollpanel mappen. Derfra velger Minne kontrollpanelet og finn delen Virtuelt minne. Sjekk om 128mb blir brukt, hvis ikke, øke den til dette beløpet. Hvis det allerede sier 128mb blir brukt du har muligheten til å øke verdien hvis du vil ha mer for at datamaskinen skal fungere uten å bremse ned. Øke det virtuelle minnet til å doble den eksisterende mengden, deretter avslutte Memory kontrollpanelet. Start datamaskinen på nytt for at endringene du har gjort i det virtuelle minnet skal tre i kraft.
  3. Øke minne for en søknad. For enkelte programmer som er i behov av mer virtuelt minne, kan du øke minne for bruken av først å avslutte programmet hvis den er i bruk. Marker programmets ikon ved å velge den og trykker Kommando-l for å få info, og deretter i vinduet som vises finne Memory seksjonen og skriv inn en verdi som er det dobbelte av hva som vises i ønsket størrelse boksen. Økende og minkende minne for applikasjoner kan gjøres på denne måten. Nå avslutte og aktivere programmet, vil konfigurasjonene du har gjort nå være gjeldende for det aktuelle programmet.

Hvordan øke minnet for en Macintosh-program. Sjekk hvor mye virtuelt minne blir brukt.
Hvordan øke minnet for en Macintosh-program. Sjekk hvor mye virtuelt minne blir brukt.

Øke det virtuelle minnet for datamaskinen og programmene vil bidra til å gjøre programmene på din Mac kjøre effektivt.