O2e

Hvordan overvåke aksjekurser i Microsoft Excel

Microsoft Excel har en funksjon som kan bruke nettsteder som datakilder

Microsoft Excel har en funksjon som kan bruke nettsteder som datakilder. Informasjon på nettstedet kan vises direkte i regnearket. Denne teknikken kan brukes til å overvåke aksjekurser i programmet, og gir deg en nøyaktig oversikt som du kan referere til og hyppig oppdatering. Du må ha en Internett-tilkobling for dette arbeidet.

Hvordan overvåke aksjekurser i Microsoft Excel. Åpne en ny Excel-fil.
Hvordan overvåke aksjekurser i Microsoft Excel. Åpne en ny Excel-fil.

  1. Åpne en ny Excel-fil. Start programmet og forberede et regneark ved å skrive inn de riktige overskrifter og etiketter. For eksempel kan du utpeke deler av rader og kolonner for en bestemt selskapets lager data, deretter dele det videre med merkelapper som 'Dato', 'poeng', 'Range', osv. Hvordan du formatere regnearket utseende er helt opp til dine preferanser. Poenget er å bare gjøre ting enklere å finne og referere til.
  2. Få online data. Velg en celle i din forberedt regnearket der du vil aksjekurser og andre data å vise. Utvid Data-menyen og velg Importer eksterne data. Dette alternativet er funnet nær bunnen av listen. Fra undermenyen listen som vises velger New Web Query alternativet. Denne funksjonen vil i hovedsak tillate deg å koble et bestemt nettsted som datakilde for Excel-filen. I dialogboksen som vises, skriver i en URL på adresselinjen inntastingsfeltet. Naturligvis du ønsker et nettsted som allerede overvåker aksjekurser som Yahoo! Finance, så skriv inn "http://finance.yahoo.com" hvis du vil ha dette området som din online datakilde. Du vil se dialogboksen hovedvindu oppdatere og vise den aktuelle nettsiden. Denne dialogboksen fungerer som en nettleser som betyr at koblingene og innspill felt på den viste nettsiden vil fungere og navigere på samme måte som den ville på Internet Explorer.
  3. Velg hvilke data som skal tas. Sider som Yahoo! Finance gir vanligvis en søkefunksjon for å finne aksjekursen informasjon om bestemte selskaper. På "Get Quotes" input-feltet skriver i et selskaps aksjer symbol og klikk på knappen. Igjen, vil hovedvinduet oppdatere og vise den aktuelle websiden for selskapet du søkte. Du vil merke at enkelte deler av nettsiden er merket med piler i gule bokser. Disse er de delene som kan knyttes og vist på Excel-regneark. Klikk på en bestemt del i pil. Symbolet vil endre seg til en grønn boks med en sjekk, noe som betyr at det har blitt valgt og klar for import til Excel.
  4. Importere dataene. På Yahoo! Finance, ville det åpenbare delen for å velge være "Siste handelsvolum '. Klikk på Import-knappen nederst i dialogboksen, må du kontrollere at riktig celle i regnearket er valgt, og klikk deretter på OK. Aksjekursen informasjonen skal nå vises i regnearket. Du kan gjenta denne prosessen starter fra trinn 2 for å legge til annen aksjeinformasjon eller få aksjekurser av andre selskaper før du har fullført regnearket med de relevante data. Ikke glem å lagre Excel-filen.
  5. Oppdatere informasjonen. Åpne Excel-fil hver gang du ønsker å oppdatere aksjekurser. Velg den aktuelle cellen, høyreklikker du på den og velger Oppdater data på kontekstmenyen som vises. Excel vil lenke med nettstedet datakilde da reflektere oppdateringer i regnearket.

Du kan forbedre aksjekursen regnearket ved å vise det som et diagram. Det er lettere å vurdere trender gjennom visuell representasjon av grafer.