O2e

Hvordan overvåke nettverk hastighet og ytelse

Overvåke status av komponentene i nettverket er ansvaret for en nettverksadministrator. Siden et nettverk består av datamaskiner, servere, arbeidsstasjoner, svitsjer, rutere, WAP, brannmurer, kabler, UPS enheter og andre komponenter, er det avgjørende at en nettverksadministrator vet hva som skjer med nettverket. Han trenger å overvåke nettverk hastighet, overvåke trafikken, og overvåke rutere, kunne rapportere resultatene av Internett-trafikk overvåking, LAN overvåking og WAN overvåking, og kjenne detaljene i trafikken på nettverket, hvilken båndbredde, og infrastrukturen ytelse.

Nettverk hastighet og ytelse må overvåkes for å sjekke helsen til nettverket og være i stand til å fange potensielle eller eksisterende problemer og korrigere dem før de forårsaker større skade på systemet ditt. Jo tidligere du finne problemet, jo raskere og enklere det kan fikses.

For et lite nettverk med et svært stramt budsjett, kan du bruke eksisterende verktøy innebygd i datamaskinens gratis verktøy og operativsystem. Gjør din overvåkingsstrategi omfattende ved å implementere en kombinasjon av ulike programvareløsninger.

Hvordan overvåke nettverk hastighet og ytelse. Linux tilbyr en rekke gratis.
Hvordan overvåke nettverk hastighet og ytelse. Linux tilbyr en rekke gratis.

  1. Bruk Ytelsesmåler / System Monitor inkludert i Windows-operativsystemet server for å bestemme ytelse glitches.
  2. Velg fra de ulike tellere ytelsen du ønsker å måle blant serverens tjenester, som inkluderer minne, prosessor, nettverksgrensesnitt og fysisk disk. Du kan også overvåke dine tellere fra eksterne datamaskiner.
  3. Bruke varsler og Ytelseslogger har å logge aktiviteter eller å sende nettverksmeldinger når nettverket når et angitt terskel beløp.
  4. Monitor systemer og andre applikasjoner aktiviteter, inkludert hendelser knyttet til sikkerhet, ved hjelp av Windows hendelsesloggene. Feilmeldinger og advarsler sende meldinger om oppdagede forestående problemer.
  5. Eksternt vise hendelseslogger med Windows-maskiner, kan du bruke WMI eller tredjeparts programvare som hendelsesloggen Explorer.

Her er noen gratis server og nettverksovervåking verktøy du kan bruke:

  • Sysinternals overvåking verktøy omfatte overvåking for FileMon (for Linux eller Windows), CPUMon, PMon, DiskMon, PortMon, RegMon, Process Explorer, TDIMon, TCPView, og TokenMon.
  • Storebror tilbyr en gratis "lillebror" versjon som gir informasjon om systemets status gjennom WML sider eller en nettside for enheter som WAP-aktivert.
  • Wavexmonx er en enkel å installere programvare pakke som undersøker tjenester, hendelseslogger, diskplass, sikkerhetskopiering, minne, CPU og fjernet eller lagt applikasjoner. Programvaren sender e-postvarsling for oppdagede problemer.
  • Manageengineopmanager støtter SMS-varsler og e-poster som kan overvåke tjenester, hendelseslogger, minne, CPU og diskplass, UPS og brannmur, skrivere og brytere, WAN linker, URL overvåking, og søknad overvåking for MS SQL, Oracle, og Lotus Notes Exchange.

Linux tilbyr en rekke gratis

Linux tilbyr en rekke gratis, åpen kildekode trafikk analyse og nettverksovervåking applikasjoner. Det genererer data i HTML-format som du kan se med din nettleser. Du kan sette opp en ekstern overvåkingssystem som kan nås fra en sentral plassering. Linux-systemer fungerer godt på gammel hardware, men noen Pentium systemets hestekrefter kan være for lav til å fange pakkene på gigabyte tråd hastigheter.

Til å overvåke trafikken

Til å overvåke trafikken.
Til å overvåke trafikken.

Til å overvåke trafikken, overvåke rutere, nettverket hastighet og ytelse, og komplett Internett-trafikk overvåking, LAN overvåking, WAN overvåking, kan du ha flere overvåkningssystemer som kjører på ulike programmer. Siden produksjonen av disse systemene er i et HTML-format, sette opp en overvåking hjemmeside som kan være plassert i alle systemer som kjører Apache eller på en webserver. Deretter legge til linker til andre overvåkingssystemer på denne hjemmesiden for raskere tilgang.