O2e

Hvordan passordbeskytte datamaskinen

Ingen vil deres datafiler til å være hacket inn i eller tuklet med

Ingen vil deres datafiler til å være hacket inn i eller tuklet med. Beskytte datamaskinen med et passord vil hindre folk som bruker det og manipulering med filene dine mens du er borte fra datamaskinen. Her er hvordan.

For Windows-brukere ...

I passordbeskytte skjermspareren.

Hvordan passordbeskytte datamaskinen. Klikk på innstillinger.
Hvordan passordbeskytte datamaskinen. Klikk på innstillinger.

 • Klikk på innstillinger. Du finner dette ved å klikke Start på hovedmenyen. Når du kommer til Innstillinger, peker musen til kontrollpanelet og dobbeltklikk på Vis innstillinger.
 • Klikk skjermsparer kategorien og velg din foretrukne skjermsparer. Dette alternativet er noe som du vil finne i skjerminnstillingene.
 • Klikk skjermsparer for å sette en prikk eller sjekk i en boks som sier passordbeskytte skjermsparer rett ved siden av.
 • Klikk endring. Ved å gjøre dette, vil et vindu der du kan skrive inn ditt nye passord vises. Når du er sikker på passordet ditt, klikker du bare OK å la det vinduet og en annen OK å ha passordet brukes på innstillingene på maskinen.

  I passordbeskytte datamaskinen mens den er på søvn.

 • Coursing gjennom start-menyen, klikk på innstillinger. Derfra går du til Kontrollpanel og dobbeltklikk på Strømstyring.
 • Klikk på fanen Avansert. For strømstyring gir deg tilgang til dette, så når du kommer dit bare sette en prikk eller sjekk på boksen som sier Krev passord rett ved.
 • Skriv inn ønsket passord. Etter ledeteksten på datamaskinen vil lede deg her. Når du har valgt ditt passord etter eget valg, klikker du OK da gjelde.

For Macintosh OS-brukere ...

 • Velg Systemvalg. Dette er rett og slett funnet på Apple-menyen.
 • Klikk på kategorien Sikkerhet og deaktivere automatisk pålogging boksen.
 • Gå tilbake til hovedsystemet preferansemeny. Herfra kan du få tilgang til kontoer ikonet og klikk på logg i opsjoner. Å sørge for at du lykkes passordbeskytte Mac, må du kontrollere at "automatisk logge inn" alternativet ikke er merket eller deaktivert.
 • Velg liste over brukere. Dette alternativet gir deg en liste over brukere hver gang du starter opp din Mac. For ekstra sikkerhet, kan du bruke navnet og passordet alternativet som vil be din Mac til å be om et passord hver gang den bærbare eller stasjonære PC er inaktiv for en stund.
 • Omstart eller starte datamaskinen på nytt etter at du har byttet passord innstillinger. Kontroller også at du skal avslutte systemet preferanser alternativet og alle andre programmer som er igjen åpen. Gjør du det vil at kameraet skal bruke de nye innstillingene til programmet. Neste gang du slår på Mac, kan du forvente å be om brukernavn og passord før du kan logge inn


I velge et passord

Ved valg av passord, velg noe som er lett for deg å huske, men en utfordring for folk å kjenne som din. Ikke bruk etternavnet ditt eller bursdag siden disse er veldig lett for folk å gjette, og det ville virke mot sin hensikt for passord-beskytte datamaskinen. Bare husk, de beste passordene er de som gjør bruk av en kombinasjon av både tall og bokstaver.

Nå kan du slappe av og vite at datamaskinen er trygg fra nysgjerrige øyne av fremmede.