O2e

Hvordan sammenligne HDTV flatskjermer

Flatskjermer er sakte erstatte den tradisjonelle katodestrålerør som foretrukket visning medium hjemme. Fordelen med flatskjermer er at de er kompakte og bare ta opp en fjerdedel av plass tradisjonelle katodestrålerør gjøre. Stor energi priser, flatskjermer bruker opp mindre strøm og er lette nok til å bli montert på vegg eller tak.

Hvordan sammenligne HDTV flatskjermer. Plasma-skjermer.
Hvordan sammenligne HDTV flatskjermer. Plasma-skjermer.

Velge hva slags flatskjermen å få for ditt hjem er ikke så skremmende en oppgave som du kanskje tror. Hva er viktig er at du forstår de to typene flatskjermer: plasma og LCD. Så du trenger å vite hvordan de matche opp mot hverandre, og som er best egnet for din livsstil. Med en komparativ analyse, bør du være i stand til å komme til en beslutning om hva slags flatskjermen å få.

Plasma-skjermer

Stilig tynn og lett monterbare, er en klar fordel av plasmaskjerm bildekvaliteten. Selv de mest mellomliggende plasma-TV kan gi deg nærmere 60.000 timer av utmerket bildekvalitet visning som taler til lang levetid og utholdenhet av plasma-skjermer.

Et problem for plasma skjermer er innbrenning problemet

Et problem for plasma skjermer er innbrenning problemet. Stillbilder eller børstelegrafer på skjermen har en tendens til å bli sittende fast permanent bør du vise det for lenge. Dette skjer vanligvis i løpet av de første hundre timer med visning der den gryende skjermen er utsatt for innbrenning problemer. Dette er lett utbedret ved å holde kontrasten under 50% når du ser tidlig. Det er verdt å merke seg at nyere modeller har allerede løst problemene ved å ha innebygde funksjoner for å unngå den fryktede burn-in problem.

Et problem for plasma skjermer er innbrenning problemet. Lcd-skjermer.
Et problem for plasma skjermer er innbrenning problemet. Lcd-skjermer.

LCD-skjermer

Kommer i et stort utvalg av skjermstørrelser, LCD-skjermer er best når du er typen som prioriterer design over funksjonalitet som du er bortskjemt for størrelser som noen LCD-skjermer gå opp til 65 inches diagonalt. Sammenlignet med plasma-skjermer, er bildekvaliteten ikke så stor. Dette er hovedsakelig fordi LCD-skjermer fortsatt bruke tradisjonelle 24-bit farge, men nyere modeller har gjort store fremskritt for å forbedre dette.

En sterk problem med LCD-skjermer er at bildekvaliteten lider sett fra en vinkel. Det betyr at når du ser på sidene, får du et forvrengt bilde. Dette vil være et problem når du er underholdende store grupper av mennesker der alle ikke kan ha en god utsikt over skjermen.

Nå som du har en oversikt over hvilke typer flatskjermer tilgjengelig den reelle avgjørelsen kommer på som best passer ditt budsjett og livsstil. Enten du bruker den til spill eller bare for å se programmer ordtaket er alltid klarere jo bedre. For en mer informert beslutning bør du sammenligne priser, garantier, samt freebies på apparatet butikken. Du kan også gå online nettsteder der gadget er gjort av entusiaster og tekniske forfattere før du bestemmer hvilken du skal få. Enten du velger plasma eller LCD-skjermer til hjemmet ditt, kommer du ut en vinner. Enten man gjør visningsområdet ser moderne og strømlinjeformet uten å gi opp den homey føler når du hunker ned for å se på show.