O2e

Hvordan sette opp en akustisk kasse forsterker

Forsterkere eller bass forsterkere er enheter som brukes sammen med gitar eller bass gitar til, slik at lydene blir forsterket. Crate forsterkere er også brukt til å kunne modifisere lyder som blir produsert av gitaren. Frekvensene kan variere og gitarist kan også legge til bestemte effekter på lyden for å gjøre det høres bedre ut. Det finnes ulike typer forsterkere som brukes av musikere. For nybegynnere kan buret forsterkeren koster 40€ dollar eller mer. For fagfolk, kan disse forsterkere koste opp til tusenvis av dollar.

Hvordan sette opp en akustisk kasse forsterker. Forsterker innstillinger.
Hvordan sette opp en akustisk kasse forsterker. Forsterker innstillinger.

Det er forskjellige måter på hvordan du kan sette opp en akustisk kasse forsterker. Sette den opp på riktig måte vil påvirke utfallet av lyden fra forsterkeren, så du må sette den opp på riktig måte.

Her er noen tips om hvordan du kan sette opp dine akustiske kasse forsterkere:

  1. Plassering. Det første du må gjøre er å kartlegge hvor du planlegger å sette din gitar kasse forsterkere. Du kan montere dem eller du kan også la dem på bakken. Vurdere materialer i rommet ditt. Er dette et rom som kan støtte høye lyder? Også vurdere størrelsen på rommet. Du ønsker å plassere høyttalere forsterkere i et rom hvor du kan fritt bevege seg.
  2. Forsterker innstillinger. Sjekk den akustiske kasse forsterker for strøminnstillingene og deler. Sjekk effekten vurdering av forsterkeren. Effekten bestemmer hvor mye forsterkeren kan fylle rommet med lyden som kommer fra akustisk gitar. Du vil også se en rating som bruker ohm. Dette er motstanden på høyttalerne. Du må holde høyttalerne på motstandsnivået for at lyden skal være klar.
  3. Høyre lyd. Du må finne riktig nivå av lyd for forsterkere. Det kan være lurt å undersøke mer om dette, slik at du vil ha en idé om hvordan du skal gå om å endre innstillingene for å oppnå den rette lyden. Har din forsterker for høyt kan du skade høyttalerne og ha det altfor myk kan ikke ha den beste effekten. Du kan lese mer på motorytelser og impedans å endre disse innstillingene.
  4. Utganger. Se etter Utganger typer forsterkeren. Du vil vanligvis ha og XLR-kabel. Det er best hvis du ser på den manuelle av forsterkeren din, slik at du kan bli kjent med alle deler av forsterkeren før du kobler kabler i.
  5. Stille nivåer. Den siste tingen du trenger å gjøre er å sette nivåene av forsterkeren ved hjelp av gitar eller bass gitar. For å gjøre dette, kan du teste den med gitaren for å se hvor høyt det kan få. Du kan starte med et nivå på 75 og øke kraften til du føler at lyden allerede fyller opp rommet.

Dette er noen av trinnene du kan gjøre når du setter opp en akustisk kasse forsterker. Hvis dette er første gang du setter opp en forsterker, ville det være best om du be om hjelp fra andre mennesker som allerede vet hvordan du gjør det. Du kan også gjøre mer forskning, slik at du kan lære hvordan du setter opp dine forsterkere.