O2e

Hvordan sette opp en widescreen - skjerm

Som navnet antyder

Som navnet antyder, widescreen-skjermer er bredere enn deres vanlige 4:3 kolleger. Den ekstra bredden gir en mye bedre seeropplevelse, spesielt når du bruker datamaskinen for underholdning som å se filmer eller spille spill. De fleste moderne operativsystemer vil være i stand til automatisk oppdage oppløsning og størrelsesforhold av noen widescreen-skjerm, men noen ganger du måtte sette dette opp manuelt selv, eller i det minste velge fra alternativene som blir gitt av din OS oppsett.

Hvordan sette opp en widescreen - skjerm. Bestem oppløsning størrelsesforhold.
Hvordan sette opp en widescreen - skjerm. Bestem oppløsning størrelsesforhold.

Bestem oppløsning størrelsesforhold. De første tingene du bør lære når du setter opp skjermen er størrelsesforholdet og oppløsning. Dette er ofte funnet i widescreen-skjerm emballasje og brukerhåndboken. I motsetning til CRT-skjermer, LCD-skjermer har en fast oppløsning, og du vil få den beste seeropplevelsen når de er i oppløsning. Ellers vil bildene på skjermen ser uklar eller squished.

Sideforholdet er beregnet som forholdet mellom bredden og høyden på skjermen. Den vanligste forholdstall for vanlige skjermer er vanligvis 4:3. Men de sideforhold for de fleste nyere widescreen-skjermer er enten 16:09 eller 16:10 brukt i HD-skjermer. Mens sideforholdet ikke definerer oppløsningen på en widescreen-skjerm, vil dette vanligvis påvirke den resulterende oppløsningen som en skjerm vil støtte.

Widescreen-skjermer har vanligvis innfødte oppløsninger som følger:

Sideforholdet er beregnet som forholdet mellom bredden og høyden på skjermen. Sett opp operativsystemet.
Sideforholdet er beregnet som forholdet mellom bredden og høyden på skjermen. Sett opp operativsystemet.

  • 17-19 inches: 1280 x 1024 (SXGA)
  • 20 pluss inches: 1600 x 1200 (UXGA)
  • 17 inches (wide-screen): 1280 x 800 (WXGA)
  • 19 inches (wide-screen): 1440 x 900 (WXGA +)
  • 22 inches (wide-screen): 1680 x 1050 (WSXGA +)
  • 23,6 inches (wide-screen): 1920 x 1080 (WUXGA)
  • 23 inches (ultra wide-screen): 2048 x 1152 (QWXGA)
  • 24 inches (wide-screen): 1920 x 1200 (WUXGA)
  • 30 inches (wide-screen): 2560 x 1600

. Koble til skjermen fleste LCD-skjermer kommer med to grensesnitt: en digital DVI-grensesnitt og en analog RGB-grensesnitt. RGB-grensesnitt fungerer med de fleste bærbare og stasjonære datamaskiner, mens DVI plugg er nødvendig for høyere-end maskiner, for eksempel Apple Macintosh stasjonære og bærbare PCer. Finne riktig kabel og porten vil være lett på grunn av formen av pluggen. En RGB pluggen er trapezoid formet, og en DVI-kontakt er vanligvis en lang rektangel.

Sett opp operativsystemet. Hvis datamaskinen ikke automatisk oppdager disse innstillingene, så du må manuelt sette riktig oppløsning på datamaskinen. Forutsatt at du kjører Windows, kan innstillingene for oppløsning nås ved å høyreklikke på skrivebordet og velge egenskaper. Gå til "Innstillinger" og prøv å skyve oppløsning bar før du når ønsket innstilling. Oppløsningene i piksler. Den horisontale verdi ville bli gitt først og deretter den vertikale verdien neste. For eksempel, betyr 1280 x 800 1280 piksler på tvers og 800 piksler nedover.

Last ned drivere

Last ned drivere Hvis OS ikke inkluderer oppløsning widescreen skjerm, så dette kan enten bety to ting:. Skjermkortet støtter ikke widescreen skjermens native oppløsning, eller du ikke har riktige eller oppdaterte drivere. Prøv å finne ut merke og modell av skjermkortet, og laste ned de nyeste driverne fra produsentens webområde for kundestøtte.

Sette opp en widescreen-skjerm er i ferd med å få mest mulig ut av brukeropplevelsen. Mens det er vanligvis en enkel prosess å plugge i, er det ikke alltid plug and play. Sørg for at widescreen LCD kjører med naturlig oppløsning for den beste seeropplevelsen.