O2e

Hvordan sette opp et webkamera til å fungere på en datamaskin

En web cam koblet til en datamaskin har en rekke bruksområder

En web cam koblet til en datamaskin har en rekke bruksområder. Du kan bruke den til å ha video chat under arbeid, og du kan bruke den til å ta stillbilder som du må ha myke kopier av. I noen tilfeller, nettkamera selv fungere som barnepike kameraer som kringkastet til foreldrene status av hjemmene sine. Uansett hva bruker web cam vil være, må du vite hvordan du skal sette den opp selv. Det er veldig enkel og grei siden de fleste kommersielt tilgjengelige webkameraer i dag er plug and play typer, som betyr, vil driverne selv installere på plug-in. Les fremgangsmåten nedenfor for å sørge for at du ikke hoppe noe når du gjør din egen installering av webkameraet.

Hvordan sette opp et webkamera til å fungere på en datamaskin. Å finne et sted for din web cam.
Hvordan sette opp et webkamera til å fungere på en datamaskin. Å finne et sted for din web cam.

  • Å finne et sted for din web cam. Det første du trenger å gjøre er å finne en god, solid sted for webkameraet. Husk at du vil være i drift web cam håndfri for det meste av tiden. Plasseringen av webkameraet ditt vil også enormt avhengig av hvilken type webkamera som du har. Det er typer som du bare klipper på datamaskinen stands eller til toppen av den bærbare datamaskinen. Mens det er andre nettkamera som har sine egne stands og kan bare plasseres side om side med datamaskinen. Når du har funnet et bra sted for kameraet ditt, er du klar til å gjøre installasjonen.
  • Kontrollere belysning og avstand fra de viktigste brukeren. Like før du begynner å installere driverne til webkameraet ditt, sørg for at belysning i ditt sted er god nok slik at betrakteren lett kan se emnet. Dette er den samme for avstanden til web cam fra brukeren, siden hvis du er for langt unna så det ville være vanskelig å skjelne hva du sier.
  • Plugge din webcam. Du kan nå koble webkameraet til din maskin. Mesteparten av tiden de webkameraer i dag koble til via USB-portene på datamaskinen. Når du kobler den til datamaskinen, vil den oppdage den nye maskinvaren plugget inn i den og automatisk installere driveren. Hvis i tilfelle dette ikke skjer, sjekk pakken på webkameraet og søk etter en liten CD. Sett denne CD-en i maskinen og la den kjøre. Det vil normalt automatisk installere programmet, eller du kan manuelt velge installasjonsfilen, vanligvis merket med installasjonsprogrammet. En omstart er oftest nødvendig for å gjøre innstillingene trer i kraft.


Nå kan du kjøre en sjekk med webkameraet

Nå kan du kjøre en sjekk med webkameraet. Spill inn noen sekunder og sjekke kvaliteten. Hvis du skal bruke webkameraet først og fremst å kringkaste bilder da middels til lav innstilling kan være best slik at du ikke vil forbruke for mye båndbredde. Hvis du bruker den til å ta bilder så kan du øke fangst kvalitet. Sørg for at webkameraet er slått av når du ikke bruker den, slik at du ikke ved et uhell sender bilder i messenger eller på internett.