O2e

Hvordan sette opp mobilsvar på en sprint PCS Treo smartphone

Mobiltelefonene har blitt til en av menneskets uunnværlig verktøy i arbeidet med sin stadig mer hektisk liv. Denne lille enheten har gjort alle lett tilgjengelig til alle døgnets tider av dagen. Siden mennesker er ikke lenger begrenset til å ringe i kontortiden, mange bedriftseiere og bedrifter opplever større risiko for mangler viktige samtaler. Det samme gjelder for personlige telefonlinjer. En venn eller slektning kunne ringe mens du sover, kjøring, eller bare ikke kan svare. Dette er grunnen til at telefonen selskaper har begynt å tilby telefonsvarer. Talemeldinger er i utgangspunktet meldinger som er digitalt innspilt av den som ringer. Telefonlinjen eieren kan deretter hente disse innspilte samtaler på hans bekvemmelighet. Sprint PCS er en av de mange teleoperatører som tilbyr slike funksjoner i sine telefonen pakker. Denne artikkelen vil hjelpe deg med å sette opp mobilsvar konto på Sprint PCS Treo Smartphone.

Hvordan sette opp mobilsvar på en sprint PCS treo smartphone. Sjekk om treo smarttelefonen har allerede blitt aktivert av sprint.
Hvordan sette opp mobilsvar på en sprint PCS treo smartphone. Sjekk om treo smarttelefonen har allerede blitt aktivert av sprint.

  • Sjekk om Treo smarttelefonen har allerede blitt aktivert av sprint. Når du har mottatt telefonen enhet, umiddelbart lade batteriet og slå på enheten. Kontakt kundeservice for Sprint og sjekk om tjenesten er allerede oppe og går. Bare slå nummeret 1-888-211-4PCS (4727) og snakke med sin representant. Har telefonen kvittering hendig i tilfelle du blir spurt om kontoen som du har med dem. Låse opp telefonen hvis det er nødvendig. Du kan gjøre dette ved å trykke på "Center"-knappen. Du vil bli bedt om å taste inn låsekoden. Dette er de fire-sifret nummer som du har blitt bedt om å velge når du fikk din telefon. Hvis du ikke husker koden, kan du ringe kundeservice hotline igjen.
  • Opprette passord for din personsvar konto. Trykk på "Phone" og deretter holder du nede "1"-tasten. Dette vil starte systemet for talemelding. Dette systemet vil veilede deg gjennom resten av trinnene i å sette opp mobilsvar konto. Det første trinnet som du vil bli bedt om å gjøre er å taste inn passordet. Å sørge for at ingen andre kan få tilgang til din personsvar uten ditt samtykke, være sikker på å bruke et sterkt passord. Prøv å kombinere tall og bokstaver som du enkelt kan huske, men kan ikke være lett gjettet av noen.
  • Gjøre et opptak av den korte hilsen og navnet kunngjøring. Hvis en ringer ønsker å vite at han ringte riktig nummer, selv om samtalen går til mobilsvar, bør du annonsere ditt navn sammen med den typiske hilsen. For bedrifter, er det bedre hvis du tar opp et profesjonelt klingende hilsen. Her er et eksempel: "Hei, dette er Robert. Jeg beklager, men jeg kan ikke ta telefonen i øyeblikket. Vennligst la meg en detaljert melding sammen med ditt navn og nummer på tonen. Jeg skal prøve å ringe tilbake til deg så snart som mulig. takk. " For personlige linjer, men du kan være så morsom og kreativ som du ønsker å være.
  • Aktiver skip pass funksjoner. Boksesekk i passordet ditt kan være slitsom og upraktisk, spesielt hvis du er i en hast for å høre meldingene dine. Hvis du vil hoppe å angi passordet hver gang, bare aktivere Skip Pass Code. For å gjøre dette, holder du nede "1"-tasten og følg instruksjonene i menyen.


Nå som din personsvar er satt opp

Nå som din personsvar er satt opp, vil du aldri klarer å få noen viktige meldinger igjen. Skulle noen ringe deg og legge igjen en beskjed, vil en talepostikonet vises øverst på Treo Smartphone-skjermen. Bare klikk på ikonet for å få tilgang til talemeldinger.