O2e

Hvordan sette opp surround høyttalere

Hvor mange ganger skjer det når lydsystemet du kjøpte ikke høres ut som den du prøvde i utstillingslokalet? Selv om du vet at du har installert elementene riktig? Problemet kan ligge på plasseringen av høyttalerne i forhold til rommet ditt. Utstillingslokale er bygget for å maksimere lyden fra høyttaleren, og du kan prøve å gjenskape det så mye som du kunne - om du har det på soverommet, den eller stue. Denne artikkelen tar for seg en 5.1-lyd system, som betyr 5 høyttalere pluss en subwoofer.

 • Materialer som du trenger:
  • Litt papir og penn
  • Høyttalerne, alle knyttet opp til de viktigste kontroll
  • TV-apparatet
  • DVD-spiller (valgfritt)
 • Kartlegging rommet ditt og dine sittegruppe. Du må først skissere rommet ditt der du vil plassere lydsystemet. Markere området der de fleste vil mest sannsynlig sitte i slik at de er nummer én betraktning når du setter opp høyttalerne. Når du har kartlagt sitteområde og visningsområdet på TV, kan du gå videre til neste trinn.
 • Plassere fronthøyttalerne Du kan nå begynne å plassere fronthøyttalerne -. Fremre venstre og høyre foran, som skal være parallell eller i tråd med TV-apparatet. Dette vil også bety at du har en omvendt trekant, med sittegruppe spissen og de to fronthøyttalerne sokkel. Denne trekanten må ha en cirka 30 graders vinkel fra TV til sittegruppe. Dette ville gi betrakteren inntrykk at flertallet av lyden kommer fra sidene av TV-apparatet, som delvis er sant.
 • Plassere senterhøyttaleren. Du kan nå plassere senterkanalen enhet rett under TV eller noe på toppen av det. Hvis TV-en er på en TV-kabinettet så kan du være senterhøyttaleren rett over TV-apparatet.
 • Plassere subwooferen. Du kan nå plassere subwooferen hvor som helst i rommet siden subwooferen gir den store, tunge bass, vil det definitivt nå alle hjørner i rommet. Bare sørg for at området rundt er uhindret. Subwooferen er vanligvis den største stykket så er det oftest lagret på gulvet.
 • Plassere de bakre høyttalerne. Nå som du har mest av høyttalerne på plass, du trenger bare å plassere de bakre høyttalerne på hver side av sittegruppen. For en mer surround følelse, må de bakre høyttalerne plasseres litt høyere enn fronthøyttalerne.


Alle høyttalerne skal vende hverandre

Hvordan sette opp surround høyttalere. Materialer som du trenger.
Hvordan sette opp surround høyttalere. Materialer som du trenger.

Alle høyttalerne skal vende hverandre, noe som betyr at den sentrale delen av rommet er stedet hvor alle disse lydene vil kombinere. Dette ville være den beste sittestillingen i rommet for optimal lydkvalitet. For bedre akustikk og minst distraksjon, kan du installere akustisk-vennlige elementer i rommet ditt som et gulv teppe eller teppe for å dempe ut noen annen bevegelse. Installer tykke gardiner i vinduene for å fange inn noen lyd som kommer fra høyttalerne. Sørg for at området der du skal bruke dette er fri fra enhver audio distraksjoner som en konstruksjon område eller en vann-funksjonen som en fontene.