O2e

Hvordan sjekke en PC for en keylogger

Visste du at tastene du trykker på tastaturet kan registreres? Du eller en tredjepart kan vurdere omtrent alt du skrev ved hjelp av tastaturet ved hjelp av en keylogger. Dette er en spesiell maskinvare eller programvare som er installert på datamaskinen.

En keylogger kan brukes for både legitime og illegitim formål

En keylogger kan brukes for både legitime og illegitim formål. Arbeid produktivitet analyse, nettverk feilsøking og rettshåndhevelse programmer er noen av måtene en keylogger brukes lovlig. Dessverre er det enkeltpersoner som bruker keyloggers å spionere på PC-brukere og bruke informasjonen til ulovlige aktiviteter.

Hvordan sjekke en PC for en keylogger. Installer en høyt rangerte anti-virus program, så vel som en god anti-spyware program.
Hvordan sjekke en PC for en keylogger. Installer en høyt rangerte anti-virus program, så vel som en god anti-spyware program.

Hardware keylogger

Du kan sjekke din pc for tilstedeværelsen av en faktisk keylogging enhet. Denne enheten er koblet til tastaturet porten på din PC. Det er veldig lett å se visuelt. Men, kan programvare sikkerhetsprogrammer ikke oppdage denne enheten. Fjerne keylogger enhet hvis du ikke vil at tastetrykkene fanget.

Maskinvare keyloggers kan også installeres eller loddet direkte på kretskortet inne i tastaturet. Du er nødt til å demontere tastaturet for å finne ut om du har denne typen keylogger. Tilgang til tastetrykkene fanget av nøkkelen logger kan sees via et tekstbehandlingsprogram. Du blir nødt til å legge inn riktig passord for å få tilgang til keylogger menyen.

En keylogger kan brukes for både legitime og illegitim formål. Kjøre anti-virus og anti-spyware-programmer.
En keylogger kan brukes for både legitime og illegitim formål. Kjøre anti-virus og anti-spyware-programmer.

Software keylogger

Det finnes en rekke tilgjengelige Key Logger programmer på nettet. Noen datamaskin malware, spyware og virus kan ha muligheten til å installere en programvare keylogger. Skruppelløse individer vanligvis prøver å fange ditt brukernavn og passord for å få tilgang til dine online bankkontoer og andre finansielle poster. Se etter en programvare keylogger på din PC innebærer følgende.

  • Installer en høyt rangerte anti-virus program, så vel som en god anti-spyware program. Disse kan kjøpes på nettet eller fra en datamaskin butikk. Velg programmer som er garantert å fange keyloggers på PCen. Besøk Computer omtale nettsteder for å finne ut hvilke programmer som kan gjøre den beste jobben for å fange keyloggers.
  • Kjøre anti-virus og anti-spyware-programmer. La disse programmene beskytte PCen ved å skanne datamaskinen så vel som eksterne harddisker og data disker. Pass på at virus og annen ondsinnet kode som disse programmene finner er slettet eller karantene. Du bør angi anti-virus og spyware programmer til å kjøre automatisk samme dag hver uke.
  • Oppdatere anti-virus programmer regelmessig. Virusdefinisjonene listen skal alltid være nåværende eller oppdatert. Virus, spyware og malware er skapt hver dag av ondsinnede personer. Ikke å ha en oppdatert program åpner opp datamaskinen til angrep. Du kan stille inn anti-virus program for å oppdatere virusdefinisjonene daglig.
  • Kjør en oppgave manager. Dette programmet sjekker hvilke programmer eller prosesser som kjøres. Noen tredjeparts oppgave ledere selv gi elektronisk informasjon om prosessene som skjer. Hvis du finner prosesser som er ukjente, slå det opp på nettet og finne ut hva den gjør. Du kan bare ta en keylogger på jobb.
  • Installer en brannmur. Selv om en brannmur ikke kan være i stand til fullt ut å beskytte deg mot keyloggers, vil det i det minste advare deg når et program sender data fra PC-en til Internett. Deretter kan du kjøre anti-virus eller anti-spyware program. Sjekk om operativsystemet eller virus program har en brannmur alternativ. Ellers kan du laste ned og installere en fra Internett.

Keyloggers kan både brukes på godt og vondt

Keyloggers kan både brukes på godt og vondt. Hvis du ikke vil at tastetrykkene logget, så sørg for at det ikke er noen keylogger på datamaskinen. Maskinvare keyloggers er lett å finne, bortsett fra når de er koblet inn tastaturet. Programvare keyloggers kan oppdages av anti-virus og anti-spyware-programmer.