O2e

Hvordan spille RealAudio - filer

Helt siden media gikk digital

Helt siden media gikk digital, har en mengde formater angrepet og forvirret forbrukere og brukere. Hver programvareutvikler arbeider med digitale medier har bygget sin egen metode for å komprimere, koding og dekoding av lyd og video data. RealAudio er et slikt format for lydfiler. Det er proprietær og utviklet av RealNetworks.

Hvordan spille realaudio - filer. Identifisere en realaudio fil.
Hvordan spille realaudio - filer. Identifisere en realaudio fil.

  1. Identifisere en RealAudio fil. RealAudio-filer er lett identifiseres av filtypen ". Ra '(RealAudio). Denne utvidelsen gjelder filer som er utelukkende lyd. RealNetworks også avtaler med video data og slike filer som kan eller ikke kan inneholde lyd, har ". Rv '(RealVideo) forlengelse. Videofiler kan komprimeres gjennom en variabel bithastighet (VBR) og de som ble gjort gjennom RealNetworks 'medieprogrammer vil ha ". Rmvb forlengelse. Hvis lydfilen er tilgjengelig via en lenke på en nettside så det kan ha '. Ram' (RealAudio Metadata) forlengelse i stedet.
  2. Last ned og installer RealPlayer media player. RealAudio kan spilles i RealNetworks 'media player heter RealPlayer. Denne programvaren kan lastes ned fra sin offisielle nettside. Den nyeste versjonen heter RealPlayer SP og det er en 14-dagers gratis prøveversjon nedlasting alternativet, som innebærer registrering. Den fremmet funksjon i denne versjonen er at den lett kan brukes i mobile enheter eller i forbindelse med din personlige sosiale nettverk nettstedet. For at det skal fungere på din PC, må systemet minst har: 1,4 GHz prosessor hastighet, 512 MB RAM for Windows XP Service Pack 2, 300 MB harddiskplass, en 16-bit bit lydkort, en skjermoppløsning på 1024x600 og 65k farger, og til slutt Adobes Flash Player 9 for å spille Flash media. Installasjonen er enkel nok, og bare et spørsmål om å følge trinn-for-trinn-instruksjoner på nettsiden.
  3. Prøve alternative mediespillere. RealAudio er proprietær og RealNetworks brukes til å motvirke utvikling av alternative mediespillere ved ikke avsløre noen tekniske detaljer om sin media format. Til slutt måtte de svømme med åpen kildekode strøm og startet samarbeid open-source prosjekt som Helix samfunn. RealPlayer for Mac OS X er en av fruktene av et slikt tiltak. Den bruker Helix avspilling motor og er gratis å laste ned fra tredjeparts nettsteder. RealNetworks men har ikke helt eksponert sine tekniske hemmeligheter til publikum, så det kan hende Helix spillere ikke kunne spille visse versjoner av RealAudio-filer. I løpet av tiden da RealNetworks var fortsatt holde sin teknologi under wraps, var uavhengige programmerere i stand til å oppdage likheter mellom RealAudio er kodeker og de som brukes i mobiltelefoner og digital-TV. Som et resultat noen uoffisielle mediespillere dukket for eksempel Mplayer, JetAudio og Real Alternative. Denne siste fortsatt gjort bruk av RealPlayer data Link Library (. Dll-filer) og så trengte en tidligere installasjon av RealPlayer for å fungere. I stedet for fulle søknader, bygget noen programmerere kodeker som kan legges til Windows Media Player og gjør den i stand til å spille visse versjoner av RealAudio. Disse uoffisielle alternativer er tilgjengelige for nedlasting i tredjeparts nettsteder.

RealAudio er en ganske populær digital audio format og mest brukt for streaming av lyd. British Broadcasting Corporation bruker den mye i sine nettsider. Noen Internett-radio steder også fortsatt bruke dette formatet.