O2e

Hvordan svare som oppfant datamaskinen

Når du bruker den bærbare datamaskinen eller personlig datamaskin

Når du bruker den bærbare datamaskinen eller personlig datamaskin, har du noen gang lurt på deg selv som oppfant denne fantastiske maskinen som nesten alle har vokst avhengige av? Eller har barnet bedt deg om leksene? Vi har vært så oppslukt i å bruke denne flotte gadget som vi ikke har selv anses den eller de personene bak menneskehetens største oppfinnelse.
De første datamaskinene bruk var å beregne eller beregne, derav navnet. Mange tror at den aller første datamaskinen var kuleramme. Det er en gammel telling maskin som brukes av kinesiske handelsmenn så tidlig som 2600 f.Kr. (måte før Jesus Kristus ble født). De første var ikke som de som blir brukt nå, men en rekke forskjellige maskiner som utfører ulike oppgaver, som beregner og bruke som en astronomisk klokke. Hva er i bruk nå kan utføre alle oppgaver som de første datamaskinene utført separat.
Det er vanskelig å svare på dette spørsmålet fordi det er ikke bare én person, men en rekke av dem som bidro til gjennomføring og ultimate bruk av datamaskinen. Her er noen navn som du kan nevne når noen spør deg dette spørsmålet:

  • Av alle navn som kan komme opp med dette spørsmålet, er Charles Babbage trolig den første som kommer til hjernen. Han utviklet den første programmerbare datamaskinen. Han var en oppfinner på 1800-tallet, og han utviklet en maskin han kalte Analytical Engine som hadde mer enn 20.000 deler (så mye!) Og veide mer enn 15 tonn (som tung!). Formålet var å produsere matematiske tabeller. Han fulgte opp dette med en annen maskin med en skriver for å gå sammen med det, som, selv om med støtte og finansiering fra den britiske regjeringen, ble aldri gjort. Grunnen til at hans design ble aldri produsert, er at maskinteknikk løpet av sin tid var fortsatt dårlig utviklet for å produsere effektive og presise deler av maskinen sin.
  • Den boolske algebra av George Boole i det 19. århundre ble også ansett som en datamaskin på den tiden.
  • Den første eksklusive rett gitt av den amerikanske regjeringen for en fullt fungerende datamaskin ble kalt ENIAC, ideen om Dr. Presper Eckert og Dr. John Mauchly i 1950 ved University of Pennsylvania. De skapte Eckert-Mauchly Computer Corporation. Den ENIAC ble utnyttet av Walter Cronkite i 1952 presidentvalget og i 1950 folketellingen.
  • De moderne datamaskiner i bruk i disse dager ble mønstret fra pre-PC datamaskiner utviklet av IBM. IBM er den mest kjente navn som alle kan komme opp med når det gjelder hvem som oppfant den moderne datamaskinen. Selv IBM er sammensatt av mange mennesker med ulik kompetanse, er deres sannsynligvis modellene som brukes av mange IT-selskaper i produksjon sine datamaskiner.


Dette spørsmålet har ikke en eneste, enkelt svar

Hvordan svare som oppfant datamaskinen. Av alle navn som kan komme opp med dette spørsmålet.
Hvordan svare som oppfant datamaskinen. Av alle navn som kan komme opp med dette spørsmålet.

Dette spørsmålet har ikke en eneste, enkelt svar. Datamaskinen har mange eksterne og interne delene som utgjør den maskinen som folk bruker i disse dager. Disse delene er ikke oppfunnet av en enkelt person eller et selskap, men et mangfold av store ånder med sin egen kompetanse som kommer opp med ulike maskindeler som bidrar til effektivitet og kvalitet av datamaskinene i bruk i dag. Så hvis noen spør deg hvem oppfant datamaskinen, har du muligheter for svaret ditt.