O2e

Hvordan ta et perfekt bilde

Digital teknologi har gjort det mulig for selv den mest utrente fotograf for å ta flotte bilder. Følg denne guiden om hvordan du tar det perfekte bildet.

Trinn 1

Komponere det perfekte bildet. Før du selv klikke på en knapp, du har mye makt over hvordan et bilde blir. Det er opp til deg å gjøre objektene i bildet ditt ser så godt som de kan. For dette må du vurdere din bakgrunn og dine belysning. Hvis bildet ikke har en stor naturlig bakgrunn, lage en bruker et ark eller en duk. Naturlig belysning er alltid bedre enn kunstig, så plassere dine undersåtter i naturlig lys når det er mulig. Ditt digitale kamera vil trolig også ha en fargekorrigereren på det (eller bare en lett balanse alternativet) som vil vise deg flere alternativer for farge og belysning med skudd. Lek litt med disse innstillingene.

Trinn 2

Slå på reduksjon av røde øyne. Fleste nye digitale kameraer kommer med et alternativ for å redusere røde øyne. Jo nærmere flash er til objektivet, jo mer sannsynlig at du vil være med å gjøre røde øyne. Så det er viktig å dra nytte av denne funksjonen for å ta det perfekte bildet.

Trinn 3

Hvordan ta et perfekt bilde. Komponere det perfekte bildet.
Hvordan ta et perfekt bilde. Komponere det perfekte bildet.

Finn den riktige vinkelen. Ikke hvert bilde må tas head-on. Prøv å stå i en vinkel til objektene, enten mot venstre eller høyre, eller over eller under. Dette gir et annet perspektiv, og ofte en mer perfekt bilde.

Trinn 4

Ramme objektet med andre objekter. Bruk naturlige objekter i nærheten av skudd for å legge til dybde til bildet. En gren, et tre eller på siden av en bygning fungerer som en flott ramme som virkelig vil trekke oppmerksomhet til navet. I tillegg vet noe god fotograf å komponere et bilde med regelen for tredjedeler. Når du rammer inn ditt bilde i søkeren, ikke sette faget i sentrum av bildet. Stedet, dele bildet inn tredjedeler, og har et midtpunkt i den nedre eller øvre del av rammen.

Trinn 5

Zoome inn og ut. Avgjør om du vil ha en nærbilde eller ikke. Bruk din zoom-knappen for å få objektene i bildet til den perfekte størrelsen. Husk at dette kan justere regelen for tredjedeler, så flytte dine undersåtter tilsvarende.

Trinn 6

Slå på reduksjon av røde øyne. Finn den riktige vinkelen.
Slå på reduksjon av røde øyne. Finn den riktige vinkelen.

Lage linjer i bildet fører til et fokuspunkt. Hvis bildet har naturlige linjer i det (veier, gjerder, striper, eller noe annet), sørg for at de fører inn skuddet. Det vil si at en linje som du tar et bilde av lede mot din fokuspunkt og ikke bort fra det.

Trinn 7

Ta noen bilder. Selv med mye forberedelser, gjør det perfekte bildet ikke vanligvis kommer med det første skuddet. Prøve noen forskjellige kombinasjoner av kamerainnstillingene, bakgrunner, belysning og posisjonering. Sjansen er etter flere forsøk, vil du ende opp med minst én perfekt bilde.