O2e

Hvordan takle uønsket nettrafikk

I hovedsak alle som oppretter en nettside ønsker webtrafikk, eller besøk på siden hans. Web-trafikk, men er ikke alltid bra hvis dine "gjester" er ikke faktiske Internett-brukere som ønsker å besøke nettstedet ditt. Hvis båndbredden blir brukt opp på grunn av spam bots, søkemotorer og store filer, her er hvordan du kan løse det overskytende nettrafikken problem.

Hvordan takle uønsket nettrafikk. Fjern programmer som samler.
Hvordan takle uønsket nettrafikk. Fjern programmer som samler.

  1. Analysere. Det er nok av nettsiden tjenester som gir analytiske verktøy for å hjelpe deg å avgjøre hvilken type web-trafikk som kommer inn i din webside. Ikke alle, men tilbyr disse verktøyene. Sjekk ut Webalizer for en gratis analyse av den type trafikk som du får på din side. Når nettstedet er analysert, vil du få en rapport eller en oppsummering av hvor du får din web-trafikk. Web trafikk generert av varme linker, spam bots og overdreven søkemotor indeksering bør minimaliseres. Husk imidlertid at du må kjøre analyseverktøy for et par dager eller uker, slik at du får en nøyaktig bilde av hvem eller hva som besøker nettstedet ditt. Det vil være dager da ikke engang en eneste spam bot vil besøke nettstedet ditt, men det kan være mange andre når spam bot vil.
  2. Optimalisere. En annen båndbredde hog er de typer medier som du putter på nettstedet ditt, eller som du bruker til å konstruere ditt nettsted selv. HTML er en av de mest brukte koding språk for å lage nettsider. Imidlertid er HTML ikke den mest effektive kodesystem som du kan bruke. Det pleier også å skape større filstørrelser som tar opp mer plass. I stedet velger for bedre koder som 4 HTML, CSS og XHTML. Bildene og media du plasserer på nettstedet ditt bør også være optimalisert for nettet gjennom komprimering og korrekt formatering.
  3. Link reduksjon. Koblinger på din side er en annen båndbredde hog som du bør unngå. Noen ganger avatarene som brukes i de fora og oppslagstavler som du installerer på din side er nok til å true den månedlige båndbredde grenser. Avataren kan være liten, men hvis du bruker det for hvert innlegg du gjør på din side, vil det etter hvert legge opp og konsumere store deler av båndbredden din. Det samme gjelder bilder og signaturer.
  4. Fjern programmer som samler. Spamroboter er skript som vil skuring nettsteder for e-postadresser som er senere lagt til en spam e-postliste. I dag er det vanlig praksis for folk å skjule sine e-postadresser ved å skille e-postadressene med mellomrom og erstatte symbolet "@" med "på." Likevel er det fortsatt mange mennesker som forlater sine e-postadresser, og det er fortsatt nok av programmer som samler som vil besøke nettstedet ditt og spiser båndbredde på jakt etter disse e-postadresser.
  5. Innhold. Til slutt, strømlinjeforme innholdet, slik at bare de besøkende som virkelig ønsker å besøke nettstedet ditt vil besøke nettstedet ditt. Gjør dette ved å fjerne innhold som er off topic, og hvilke søkemotorer kan indeksere for de gale søk.

Spare båndbredde ved å strømlinjeforme din web-trafikk til faktiske mennesker som ønsker å besøke nettstedet ditt. Disse trinnene bør hjelpe deg å gjøre akkurat det.