O2e

Hvordan til å lagre filer på et hjemmenettverk

Fildeling er faktisk en av de største fordelene er at et hjemmenettverk kan noensinne gi. Sant nok, med et enkelt klikk på en knapp, kan du enkelt sjekke ut filer av de andre datamaskinene uten mye av en problemfri. For å dra nytte av denne fordelen, må du vite hvordan du skal lagre filene dine på hjemmenettverket.

Hvordan til å lagre filer på et hjemmenettverk. Kontroller at alle datamaskinene er konfigurert riktig.
Hvordan til å lagre filer på et hjemmenettverk. Kontroller at alle datamaskinene er konfigurert riktig.

I utgangspunktet er det svært enkelt å lagre, samt dele filer når du har et hjemmenettverk. Som du vet, vil det ikke ta deg for alltid å lære det grunnleggende om denne tingen. Så som en guide, sjekk ut disse tipsene om lagring av ulike filer i et hjemmenettverk:

  1. Kontroller at alle datamaskinene er konfigurert riktig. Alle datamaskiner som er koblet til hjemmenettverket må jobbe skikkelig, så vel som deres operativsystemer og andre enheter.
  2. Lag en fil for lagring. Dette kan være et dokument, en video eller grafikk som du ønsker å bli lagret i hjemmenettverket. Når du er ferdig med å opprette filen, lagre den på hjemmesiden stasjonen med en gitt fil navn. For å gjøre dette, kan du klikke på "File" på menylinjen og velg deretter knappen "Lagre som". Deretter lagrer det på hjemmesiden stasjonen, som er oppkalt avhengig av hva du har gitt det, gjennom "Lagre som" drop-menyen.
  3. Kartlegge hjem stasjonen. I tilfeller når du ikke kan se hjemmet stasjonen i nedtrekkslisten under "Lagre som", må du kartlegge det selv. Du kan gjøre dette trinnet ved å høyreklikke "Min datamaskin" og velge "Koble til nettverksstasjon." Du vil se en liste der, og du må klikke på hjemme-stasjonen. Det vil også være en mappe alternativet der hvor du trenger å skrive inn brukernavnet ditt. Når du klikker på "Finish", hjemmet stasjonen vil allerede være synlig under "Min datamaskin". Deretter lagrer du et filnavn for den mappen.
  4. Lagre gjennom Windows Utforsker. For filer som allerede er opprettet, kan du benytte deg av Windows Utforsker til å overføre eller lagre dem på hjemme-stasjonen. Deretter kan du fortsette å sjekke navigasjonspanelet og velg stasjonen der du kan lagre filen du ønsker å lagre på hjemme-stasjonen.

Når dette er gjort med lagring av filene på hjemmenettverket

Når dette er gjort med lagring av filene på hjemmenettverket, kan du gjerne dele filer uten mye av et forsøk. Men disse trinnene er for dem som operativsystem er Windows alene. Du trenger å vite at Macintosh OS har en annen måte å lagre filer på hjemmenettverket.

Når dette er gjort med lagring av filene på hjemmenettverket. Lag en fil for lagring.
Når dette er gjort med lagring av filene på hjemmenettverket. Lag en fil for lagring.

For en, må du gå til "System Preferences" hvor du kan gå videre til boksen. Du vil bli utstyrt med to alternativer som "OS X Lagre Window Utvidet" og "OS X Window kollapset." Der må du skrive inn en enkel å huske filnavnet før du fortsetter å lagre filen på hjemmenettverket.

Til slutt, uansett hvilket operativsystem du bruker, er det bare én stor resultatet du kan alltid forvente, det vil si, selvfølgelig den enkle og praktiske i forhold til fildeling.