O2e

Hvordan velge din internettforbindelse

Sammenligning LL til ADSL

For å få tilgang til Internett, bør en bolig bruker kobles til ISP som ruter sin trafikk til Internett. Flere teknologier blir brukt til dette formålet - Frame Relay, ISDN, LL, ADSL WiMax, osv. Jeg vil beskrive de to mest faktisk brukte teknologiene - den Leid linje og ADSL-tjenester.

Hvordan velge din internettforbindelse. Leide linjer gir garantert trafikk båndbredde.
Hvordan velge din internettforbindelse. Leide linjer gir garantert trafikk båndbredde.

  1. Leide linjer gir garantert trafikk båndbredde. Når LL brukes til å koble til Internett, er en gitt trafikk båndbredde reservert til brukeren ende til ende. Dette betyr hvis en bruker velger LL 2MB, kan han sende / motta trafikk til enhver tid på 2MB båndbredde verdi. Når linjen ikke er i bruk, er den tilgjengelige båndbredden fortsatt reservert og ikke brukes av andre brukere, selv om den fysiske linjen og utstyr er felles. Den logiske linjen fortsatt forbeholdt.
  2. ADSL-tilkobling er delt trafikk båndbredde. ADSL er annerledes når du arbeider med båndbredde reservasjon. Båndbredden verdi for en bruker er forbeholdt mellom brukerens hjem og først tilgang til utstyr (DSLAM), men på DSLAM uplink til Internett-nettverket, er ingen reservasjon utføres - målet er å levere trafikk med beste innsats. Slik at en bruker med ADSL 2MB kan motta trafikkinformasjon på 2MB som en maksimal verdi, men ikke hele tiden, hvis nettverket er full, er det ingen garanti for at brukerens trafikken vil bli levert. Et annet viktig punkt for ADSL er at sending og mottak av trafikk båndbredde er ikke lik - dette er betydningen av Asymmetrisk navn, den uplink trafikk (trafikk som sendes fra brukeren til Internett) er lavere enn nedlastingshastighet trafikk.
  3. Sammenligning av ADSL til LL. Hvordan kan brukerne gjøre det beste valget for å koble sine systemer til internett? Hver teknologien er mer effektiv for visse Internett bruksområder.
    • For eksempel anta at du må installere en web server på ditt hjem / bedrift. Mest trafikk er regnet som uplink trafikk, og siden ADSL uplink båndbredde er svært lav, er ADSL ikke den anbefalte løsningen for denne saken. En annen grunn til at LL ville gjøre den beste løsningen er at opp-tid for LL er høyere enn ADSL, LL er ment å aldri komme ned, mens ADSL er ikke så stabil av en tjeneste. Så bruker ADSL for webservere kan påvirke brukerne tilfredshet og tilkoblingsmuligheter. Det samme valget er bedre noen gang du trenger å gi noen sanntid tjeneste uten å måtte stoppe problemer, ex: remote tilkobling mellom ulike selskap nettsteder.
    • Anta nå at en bruker trenger å koble sitt hjem eller bedrift til Internett bare for å besøke nettsteder og andre tjenester. Ingen kvaliteten på non-stop service er nødvendig for denne saken, er så ADSL et godt valg. Ved hjelp av LL vil resultere i høyere kostnader fordi LL er alltid dyrere enn ADSL. Det er ikke nødvendig å betale mer i dette tilfellet fordi brukerens behov kan tilfredsstilles bare ved hjelp av ADSL.