O2e

Hvordan velge en diktafon

Taleopptaker s er viktige verktøy for de som trenger å gjennomgå en tale eller foredrag, eller hvis samtalen eller økt behov for å bli transkribert. Digitale båndopptakere er mest brukt av studenter å ta opp forelesninger, stenografer som dokumenterer høringer og leger som trenger å holde en oversikt over den medisinske prosedyren de har gjort. Disse er transkribert til tekst for fremtidig referanse, slik at kvaliteten på lydopptak bør være veldig klar så en setter det på papir vil fange essensen og vil være i stand til å notere ned de riktige ordene.

Bortsett fra transkribere leksjoner og medisinske prosedyrer

Hvordan velge en diktafon. Avgjøre om du trenger en opptaker som vil gi deg høy kvalitet i form av lyd.
Hvordan velge en diktafon. Avgjøre om du trenger en opptaker som vil gi deg høy kvalitet i form av lyd.

Bortsett fra transkribere leksjoner og medisinske prosedyrer, har telefon opptakere vært nyttig for å ta telefonbeskjeder mens det er ingen til å svare på telefonen. En annen bruk av en diktafon er å spille live musikk, som de fleste musikkentusiaster bruke til å lytte til deres personlige opptak eller for å få en sjanse til å holde en konsert. I noen taleopptaker s, kan du også spille av innspilte musikkfiler, bruker det som en mp3-spiller.

I å velge en diktafon, her er noen tips som kan være til hjelp for deg:

  1. Ditt valg av en stemmeopptaker vil avhenge av hvor du vil bruke det, og hvor lenge opptakstiden vil være. Digitale opptakere kan vanligvis ta minst 50 timer. Sammenlign opptakermodeller før settling for en som passer dine behov.
  2. Avgjøre om du trenger en opptaker som vil gi deg høy kvalitet i form av lyd, eller om en lav kvalitet opptaker er akseptabelt. Høy lydkvalitet tar vanligvis opp mer plass i minnet, derfor forkorte opptakstid at spilleren kan ta. Sørg for at du tar notat av opptakstiden avhengig lydkvalitet.
  3. I noen tilfeller må du kanskje en separat mikrofon bortsett fra den innebygde mikrofonen at spilleren har. En jakkeslaget er ideelt, spesielt hvis du skal spille inn din egen stemme i offentligheten. På denne måten kan du sette din bærbare opptaker i lommen og bare klippet den myggmikrofon på skjorta.
  4. Hvis du trenger å bruke videospilleren din ofte og er du ikke i stand til å transkribere alt før neste opptak, trenger du en som har evnen til å overføre filer til en datamaskin. De fleste digitale opptakere har USB-porter, slik at du kan overføre lydfiler til en datamaskin og gratis opptakeren minne for alle filer. Det er freeware lyd opptakere er tilgjengelige på internett, som kan konvertere diktafon fil til mp3-format, så det spiser opp lite plass på datamaskinen.
  5. Velg en diktafon som ikke har for mange kompliserte kontrollknappene. Det er veldig nyttig for en opptaker til å ha en bryter for "pause", slik at du kan pause opptaket i et millisekund, og gjenoppta uten å rote etter den rette knappen. En liten opptaker er også nyttig når du er alltid på farten.
  6. Andre hensyn i å velge en diktafon er den type batterier som trengs, dersom det kan kobles til en stikkontakt, og om minnet kan utvides.