O2e

Hvordan velge et digitalt kamera opptaksmodus

I tradisjonelle kameraer har du til å forstå sammenhengen mellom filmens ASA og blenderinnstilling og lukkerhastighet for å ta gode bilder. Digitale kameraer er mer intuitive og hjelpe fotografer ta bilder enklere og raskere. De fleste pek og skyt digitale kameraer har innebygd automatiske innstillinger som gjør at en bruker bare trykke på en knapp for å ta et bilde. Men det er større og mer sofistikerte digitale kameraer med mer funksjonelle innstillinger for å ta bilder i ulike forhold som kan være ganske forvirrende. Nedenfor finner du tips om hvordan du velger et digitalt kamera opptaksmodus.

Hvordan velge et digitalt kamera opptaksmodus. Alle kameraer har en automatisk innstilling som gjør at en fotograf å bare peke og skyte uten å bekymre belysning og bakgrunn og farge.
Hvordan velge et digitalt kamera opptaksmodus. Alle kameraer har en automatisk innstilling som gjør at en fotograf å bare peke og skyte uten å bekymre belysning og bakgrunn og farge.

  • Alle kameraer har en automatisk innstilling som gjør at en fotograf å bare peke og skyte uten å bekymre belysning og bakgrunn og farge. Dette er vanligvis den innstillingen som ble brukt av nybegynnere som bare ønsker å ta bilder i enhver setting. Profesjonelle fotografer bruker denne innstillingen for en gang i blant. Siden du tar bilder er deres yrke de kan nesten automatisk måle gunstige lysforhold og riktig blanding av farger å bruke denne innstillingen hvis de er i en hast.
  • Entusiast og avanserte digitale kameraer har vanligvis en lukkerprioritetsmodus. Dette er best brukt for de som liker å ta handlinger skudd, som de som er tatt i løpet av sportsbegivenheter når du ønsker å fange opp de reelle bevegelse av spillere eller en bestemt spiller. Dette opptaksmodus er også svært effektive for å skyte dyr der løping, hopping og flyr handling kan fanges dramatisk. Fotografen velger lukkerhastigheten og kameraet vil bli satt til høyre blenderinnstilling som best vil fange bevegelsen.
  • Noen entusiast digitale kameramodeller har blenderprioritetsmodus som gjør at fotografen å kontrollere dybdeskarpheten av faget han skyter. I denne type digitalkamera fotografen vil velge riktig blenderåpning for å låse dybdeskarpheten, og kameraet justerer til høyre lukkerhastigheten.
  • Hvis du er en fotograf som liker å eksperimentere med bildene du tar, kan du velge manuell modus. Dette lar deg velge riktig blenderåpning, velge lukkerhastighet, endre hvitbalanse og ISO og endre blits og selv eksperimentere med fokus på kameraet.
  • Hvis du ønsker å ta et bilde av en vakker natur endre opptaksmodus til liggende. Dette er vanligvis angitt med et fjell ikon. Kameraet vil automatisk justere seg til minste blenderåpning mulig under de lysforholdene som omgir deg og motivet for å maksimere dybdeskarpheten.
  • For å ta nærbilder av mennesker, bør du velge stående modus, vises med et symbol som viser bildet av en persons hode. Digitalkameraet vil velge den største blenderåpningen til å fokusere på motivet og gjøre bakgrunnen mykere. Noen kameraer har en opptaksmodus for Nattportrett som vil tilpasse seg en lav lukkerhastighet og større blenderåpning til beste fange portrett og bakgrunn detalj under tilgjengelig lys og utfyllingsblits. Kameraet vil også justere for å redusere røde øyne vanlig når du bruker blits.
  • Du kan også ta actionbilder ved å sette opptaksmodus til idrett angitt med en actionfigur. Med denne opptaksmodus, vil kameraet tilpasse seg den raskeste lukkertid for å fange handlingen og fryse det og deaktivere blitsen.
  • Å ta nærbilder bilder av små gjenstander og objekter du kan sette det digitale kameraet til makro-modus, angitt med en blomst ikon. Dette vil tillate deg å komme nær en liten gjenstand og ta en detalj fotografi. Bruk et stativ for å eliminere enhver bevegelse som kan påvirke kvaliteten på detaljene.
  • Noen digitale kameraer har også en snø og strand opptaksmodus innstillingen. Når du er ute i snøen eller på stranden mengden av ambient og reflektert lys kan være for mye som kan gjøre et bilde ser ut som en vask ut. Med denne innstillingen, vil kameraet kompensere og justere lukker og blender innstillinger for å begrense mengden av overeksponering.

Det finnes andre opptaksprogrammer at et digitalt kamera kan ha

Det finnes andre opptaksprogrammer at et digitalt kamera kan ha, avhengig av merke og kvaliteten av kameraet. Se i kameraet håndboken for fulle detaljer om opptaksprogrammer din merke og modell av digitalkamera er i stand til. Pass på å eksperimentere med forskjellige opptaksprogrammer å bli kjent med hvordan de fungerer og bruke dem når anledningen er presentert.