O2e

Hvordan velge et godt passord på maskinen

Rask, hva er enda verre enn et passord andre mennesker kan gjette? Det er riktig, et passord som du ikke kan huske! Når du velger en datamaskin passord, er det svært viktig at du finne en balanse mellom det å være vanskelig å gjette, og det er lett for deg å huske. Og nei, du kan ikke skrive passordet til datamaskinen på en post-it lapp å holde seg til dataskjermen. Her er noen nyttige tips for å hjelpe deg ut:

  • Kombiner bokstaver og tall. Et godt passord vil ha en kombinasjon av ord og tall, og hvis passordet er case-sensitive, for store og små bokstaver, også. Det er lett å gjette et passord som er bare et ord (for eksempel: desember), men det vil bli eksponentielt vanskeligere å gjette hvis du kombinerer det med tall (eksempel: dec28EMb82er).
  • Plukk noe du kan skrive fort Noen ganger lønner det seg å være paranoid:. Hva hvis personen opptar kontoret cubicle ved siden av deg får å "lese" ditt passord basert på plasseringen av fingrene når du skriver det? For å unngå dette, bør du sørge for at du velger et passord som du kan skrive fort, eller noe som ikke danner en vanlig setning som noen kunne lett "lese".
  • Plukk noe som ikke gir mening for noen, men til deg. Du kan bruke initialene hver kjæreste du noen gang har hatt, kombinert med numeriske vurdering av hvordan han var som en kjæreste. Det er bare et eksempel. Andre forslag inkluderer initialene til dine familiemedlemmer kombinert med alder, eller de første bokstavene i din favoritt tilbud eller en linje fra en sang (Sw # OTR> WUH! Å stå for "Somewhere over the rainbow, veien opp høy ... ")
  • Vurdere å bruke en uttale passord. Dette tipset er mer for å hjelpe deg å huske passordet som du velger. Bare gjøre opp noen tilfeldige uttale ord (fortrinnsvis en som faktisk er en make-tro ord), etterfulgt av 2-3 tall. For eksempel: marflin710, eller blupzig054.
  • Velg noe som du ikke vil være flau for å gi ut, i tilfelle en nødsituasjon. La oss si, for en veldig god grunn, har noen til å ha tilgang til datamaskinen din, og du er ikke der for å personlig skrive ned passordet selv. Det er derfor bare for moro skyld av denne ekstreme tilfellet, må du sørge for at du ikke vil føle deg som en idiot fortelle passordet ditt til noen andre (vær helt sikker på at du gir det til rett person skjønt!).
  • Opt for passord som oppfyller den maksimale lengden av tall / bokstaver. Husk: jo lenger passordet er, desto vanskeligere vil det være for noen tilfeldig person å gjette det. Bare sørg for at det ikke gir mening for deg, og du bør være i stand til å forplikte deg passordet utenat uansett hvor lang tid det er.

Hvordan velge et godt passord på maskinen. Kombiner bokstaver og tall.
Hvordan velge et godt passord på maskinen. Kombiner bokstaver og tall.

Det viktigste å huske på når du velger et sikkert passord på maskinen er å velge en som er veldig påfallende og meningsfullt for deg, men som ikke ville være fornuftig å noen andre - ikke engang din nærmeste venn. Nøkkelen er å innlemme passordet inn i en kreativ og unik mønster, slik at du enkelt kan sende den i hodet ditt - det tryggeste stedet det kan lagres. Lykke til, og håper dette hjalp deg ut!