O2e

Hvordan velge et kamera

Det er mange grunner til å kjøpe et kamera

Det er mange grunner til å kjøpe et kamera. Noen mennesker ønsker et kamera for å bidra til å fange deres liv og livene til sine familiemedlemmer. Andre gjør litt ekstra penger med fotografering, og trenger et kamera med stor allsidighet og en høy grad av brukerstyring. Fotografi kan være en tilfeldig aktivitet eller en tidkrevende art. Hvilken grunn du har til å skaffe et kamera, kan det likevel være en utfordring å bestemme hvilket kamera som er riktig for deg. Her er noen tips og retningslinjer å huske på når du velger et kamera.

 1. Type kamera: Velge den type kamera er viktig. Det er mange merker av kameraer, men to grunnleggende typer eksisterer.
  • 35mm kamera. Dette kameraet bruker film til å ta bildene er tatt, vanligvis tilbyr det bredeste utvalget objektiver, filtre og annet tilbehør. Ulempen er de stigende kostnadene for film og film behandling.

   Noen vanlige funksjonene til et kamera omfatter kontroll av lukkertid, film hastighet og blenderåpning.

   • Lukkertiden bestemmer hvor lenge lyset kan komme inn på kameraet under et skudd. Jo høyere du justere lukkertid, jo bedre er muligheten for at kameraet skal ta bilder av motiver i rask bevegelse.
   • Filmhastighet beskriver filmens lysfølsomhet og kan påvirke fargen og skarpheten i bildet.
   • Åpningen er åpningen gjennom hvilken lyset kommer inn.

   Manipulering av disse tre variabler resulterer i et bredt spekter av fotografiske muligheter og kan gi et bedre bilde. Den 35 mm har fortsatt den beste kontroll over alle disse, men ulempen er at du må kaste bort film noen ganger får den rette innstillingen og kontroll over disse funksjonene.

   Hvordan velge et kamera. Type kamera.
   Hvordan velge et kamera. Type kamera.

  • Det digitale kameraet. Stadig vokser i popularitet, har denne type kamera fordelen av digitalisering fotografier, slik at bildene skal være lett manipuleres og lagres på datamaskinen, og andre former for lagring som disker, CDer og bærbare harddisker. Noen digitale kameraer nyte allsidighet i objektivet valg og annet tilbehør; allsidighet øker etter hvert som teknologiske fremskritt oppstår. Du er lett i stand til å ta flere bilder og bli kvitt de som ikke fungerer ut.

   En ulempe med det digitale kameraet er at det er mange digitale kameraer som ikke har tilbehør som linse filtre (for ulike situasjoner som sterkt lys, innendørs lys og ser på himmelen) og zoomobjekter som lar deg ta bilder av fjerne objekter. Digitale kameraer fortsetter å forbedre med hensyn til å kontrollere lukkertid, film hastighet og blenderåpning.

 2. Budsjett: Budsjettet kan bestemme hvilket kamera og tilbehør for å kjøpe. Den totale kostnaden involvert er egentlig avhengig av merkenavn og funksjoner, samt tilbehør kostnader og generelle kvaliteten på kameraet.

  De fleste digitale og 35mm kameraer er priset i hundrevis av dollar, mens enkelte kameraer kan koste mindre enn femti dollar.

  Tilbehør kostnader er en stor innflytelse på pris. Med et 35mm kamera, ville tilbehør til absolutt nødvendighet være film og film behandling. For et digitalt kamera, vil du trenger noen form for lagring som en minnepinne eller flash-kort som er satt inn i kameraet i stedet for film. Kostnadene varierer avhengig av størrelsen på lagring kjøpt. Annet tilbehør kan inkludere et kamera bag, stativ, og digital behandling av utstyr som skrivere og blekk.

  Det er mange grunner til å kjøpe et kamera. 35mm kamera.
  Det er mange grunner til å kjøpe et kamera. 35mm kamera.

 3. Grunner for kamera: Bestemme årsaken til at kameraet kan påvirke hvilken type du ønsker å kjøpe. Hvis du er en tech-savvy forbrukeren som ønsker en praktisk, brukervennlig kamera for hverdagslige bilder eller sporadisk reise, kan digitale kameraer være det riktige valget for deg. Sende bilder via Internett (via e-post, programvare og andre slike programmer) blir raskere og mer effektiv. Men noen vil ønske å velge et 35 mm kamera, spesielt hvis de har et ønske om å forstå fotografiet som kunstform eller ta høykvalitets profesjonelle fotografier.