O2e

Hvordan velge et webdesign program

Hardcore webutviklere vil alltid foretrekke å opprette og redigere websider ved hjelp av noe annet enn en ren tekst editor. For dette formål, ville Notepad.exe, TextEdit, eller andre passende redaktør være fint. Designere, i mellomtiden, foretrekker å bruke mer avanserte verktøy som kan skjøte opp grafikk til ulike komponenter, og kan skape en gjennomgripende stilark eller CSS-fil basert på dette.

Hvis du er bare en vanlig bruker, og du ønsker å publisere en nettside, så du sannsynligvis ikke trenger å se inn i de mer avanserte web design programmer. Du ville trenge noe som fungerer så enkelt som mulig, uten mye behov for teknisk kunnskap.

Hvordan velge et webdesign program. Tekst HTML redaktører.
Hvordan velge et webdesign program. Tekst HTML redaktører.

WYSIWYG - Dette står for "What You See Is What You Get". WSIWYG redaktører lar deg se en tilnærming av sluttproduktet som du bygger ditt nettsted. Disse programmene meste lar deg klikke, dra og slippe elementer fra ett sted til et annet. Det er nesten som å lage en enkel PowerPoint presentasjon eller Word-dokument. Slike web design programmer er ment for folk som ikke er kjent med HTML og CSS. WYSIWYG-programmer som Microsoft FrontPage vil vanligvis lagre nettsiden til HTML og CSS-filer, som du kan bare laste opp på din web host. Når du har lagret HTML, kan du laste opp disse ved hjelp av en FTP-program.

Tekst HTML redaktører - Mer avanserte brukere kan sette pris på muligheten til å gå dypt inn i koden på nettstedet, og for dette formålet en tekst editor vil være mest hensiktsmessig. Redigering av HTML fra koden kan være raskere enn å prøve å gjøre det samme endringer med en WYSIWYG editor, spesielt hvis du er kjent med HTML-kodene. En ulempe her, skjønt, er at du kan gjøre noen feil i koding, som å glemme å lukke HTML-koder, som kan problematisk når du publiserer en webside.

Ikke alle tekstredigeringsprogrammer er de samme

Ikke alle tekstredigeringsprogrammer er de samme. Noen er bare ren tekst, som skiller ikke tekst fra HTML-koder. Mer avanserte teksteditorer ville skille mellom de ulike typene tags av farger, og ville selv organisere HTML markup av hierarkier, basert på åpne og lukke koder, som du kan kollapse og ekspandere, avhengig av behov.

Ikke alle tekstredigeringsprogrammer er de samme. Mal basert redaktører.
Ikke alle tekstredigeringsprogrammer er de samme. Mal basert redaktører.

Mal basert redaktører - Med populariteten av gratis hosting av Google Pages, Yahoo, og selv gratis blogging tjenester, kan man faktisk vert en nettside med disse tjenestene, og utforming av nettstedet vil bli tatt vare på den elektroniske tjenesten. Dette gjøres gjennom temaer og maler. Du bare definere tittelen og andre egenskaper ved et område, velger en standard mal, og du kan starte publisering. Siden innholdet og utformingen av et nettsted er separat, kan du faktisk bytte oppsett og maler uten å måtte re-kode innholdet på webområdet ditt.

Andre hensyn - Mest avanserte brukere ville være bekymret samsvar med de ulike webstandarder som XHTML. Mer avanserte redaktører vil inkludere en XHTML validator, for å sørge for at koden validerer med XHTML-standarder. Du bør også vurdere om en web design software støtter andre språk og alfabeter som XML, Javascript, PHP og andre.