O2e

Hvordan velge referanse programvare

Det pleide å være at våre viktigste kilder til informasjon var heftig mengder trykt materiale stablet i våre skoler eller hjemme biblioteker. Nå er disse bøkene kan reduseres til bytes og du kan bære dem rundt i en palm leser eller skli på CD eller DVD i den bærbare optiske stasjonen. Til tross for innovasjon bak det, trenger referanse programvare akkurat som bøkene for å bli dømt for sin kvalitet, nøyaktighet og nytte.

En. Vurdere kilden.

Akkurat som du ville dømme et sett av leksika

Akkurat som du ville dømme et sett av leksika, en ordbok eller en lærebok av dets forfatter, redaktør eller utgiver, hviler en referanse programvare troverdighet også på sin kilde. Universitetet presser og andre utdanningsinstitusjoner eller forskningsinstitusjoner er produksjon av software eller CD / DVD-versjoner av sine referansemateriale. Store programvareutvikling selskaper også komme opp med referanse og opplæringen programmer for å hjelpe forbrukere mestre sine søknader. Du bør først sjekke ut disse kildene før du prøver å jakte ned noen sekundær eller obskur referanse programvare.

2. Vurdere innholdet.

Hvordan velge referanse programvare. Sjekk for lette-av-bruk.
Hvordan velge referanse programvare. Sjekk for lette-av-bruk.

Noen utgivere av referansen programvare prøver å presse sine produkter ved hjelp av sine volumet av informasjonen de presenterer. Men enda viktigere enn antall oppføringer er dybden av kunnskap. Quick-referanse typer har sine bruksområder, men de kan ikke være nok til å få deg gjennom dine periodiske eksamener. Hvis en bestemt referanse programvare tilbyr evaluering eller demo eksemplarer gratis, dra nytte av dette slik at du kan bedømme kvaliteten på innholdet. Hvor mye av et bestemt tema takler det? Er referansen for grunnleggende eller avansert nivå studenter? Har det multimedia presentasjoner? Er det interaktive deler? Du ville normalt bla gjennom en bok før du kjøper den.

3. Sjekk for lette-av-bruk.

Foruten å ha visuelle og audio data som presenteres sammen med teksten, bør henvisning programvare har indekserte koblinger og bokmerker. Dette gir enklere navigering gjennom sider og sider med informasjon. Referanse programvare skal være designet for å være lett tilgjengelig og lett å finna, mye som hjelpefilene som følger med de fleste programmer. Se etter søkefunksjoner og en klikkbar innholdsfortegnelse. Du bør også se om programvaren vil fungere med ditt nåværende system. Trenger du å installere et eget program? Vil den kjøre på egen hånd på CD / DVD-stasjonen? En referanse programvare kan ha kvalitet, men hvis det gjør det vanskelig for brukeren å få til dette innholdet da brukervennligheten blir dårligere.

Akkurat som du ville dømme et sett av leksika. Se etter oppdatering funksjoner.
Akkurat som du ville dømme et sett av leksika. Se etter oppdatering funksjoner.

4. Se etter oppdatering funksjoner.

På enkelte områder der mye av forskningen er gjort, kan innholdet i tilhørende referanse programvare raskt utløpe og bli foreldet. Du vil kanskje sjekke om referansen programvare har en måte å oppdatere innholdet ved å koble til en elektronisk ressurs, eller i det minste har en oppdatert elektronisk versjon. Det kan være kjedelig hvis du er nødt til å kjøpe en oppdatert versjon med noen måneder eller så bare for å sørge for at din referanse programvare er fortsatt nøyaktig.

Etter å ha vurdert de funksjonene referansen programvare

Etter å ha vurdert de funksjonene referansen programvare, kan du nå sammenligne det mot prisen. Noen referanse programvare kan faktisk lastes ned gratis. Men bare fordi det ikke koste noen penger, kan du fortsatt kaste bort tid på å lese noe som ikke er nyttig.