O2e

Hvordan velge riktig prosessorhastigheten for en datamaskin

Prosessorer er en svært viktig datamaskin komponent

Prosessorer er en svært viktig datamaskin komponent. De gjør alt for prosessering av data og er hovedansvarlig for en effektivt fungerende datamaskin. Prosessorer kommer i form av mikrobrikker og er vanligvis koblet til datamaskinens hovedkort. For å velge en datamaskin med riktig prosessorhastighet, må du vurdere hva det er du ønsker fra en datamaskin.

En. Vurdere fremtidig bruk av datamaskinen.

Siden maskinene bli foreldet i løpet av noen år

Hvordan velge riktig prosessorhastigheten for en datamaskin. Prosessorer er en svært viktig datamaskin komponent.
Hvordan velge riktig prosessorhastigheten for en datamaskin. Prosessorer er en svært viktig datamaskin komponent.

Siden maskinene bli foreldet i løpet av noen år, er det viktig at du får en datamaskin oppsett som fortsatt vil være nyttig for minst et par år uten noen store oppgraderinger. Å ha riktig prosessorhastighet, blant andre hensyn, er avgjørende hvis du ikke ønsker å kaste din PC setup bare fordi det er ikke lenger i stand til å imøtekomme nyere versjoner av maskinvare eller programvare. For å være sikker på at du kommer til å få mest mulig effektiv datamaskin oppsett komplett med en rask prosessor for dine behov, må du vurdere din bruk av datamaskinen. Du trenger den for å redigere bilder eller videoer? Eller er du typen som bare ville bruke datamaskinen til å bruke tekstbehandler eller surfe på nettet og til?

2. Se inn i budsjettet for å hjelpe deg å avgjøre.

Prosessorer er en av de mer kostbar deler av datamaskinen

Prosessorer er en av de mer kostbar deler av datamaskinen. Og det ville ikke være en overraskelse, som prosessorer anses hjernen til en datamaskin. En prosessor med tilstrekkelig hastighet vil ikke bare bety en treg datamaskin, men multitasking vil neppe være mulig. Som en tommelfingerregel, vil prosessoren med mest fart være det beste, spesielt hvis du kommer til å legge mye av maskinvare og programvare til datamaskinen senere. Unødvendig å si, vil dette være veldig kjær. Så sørg for at du bevilge nok midler til maskinens prosessor kjøpet.

3. Velg hvilket merke av prosessoren å kjøpe.

De to store produsenter av PC-prosessorer er Intel og AMD

Siden maskinene bli foreldet i løpet av noen år. Prosessorer er en av de mer kostbar deler av datamaskinen.
Siden maskinene bli foreldet i løpet av noen år. Prosessorer er en av de mer kostbar deler av datamaskinen.

De to store produsenter av PC-prosessorer er Intel og AMD. Velge mellom de to merkene til slutt vil koke ned til budsjettet og personlige valg. Intel er dyrere i forhold til motparten AMD. Intels nyeste utgivelse er Pentium 4-prosessor. Samtidig er de to mer populære AMD-prosessorer er Athlon XP og Athlon 64. For å hjelpe deg i din beslutning, les deg opp på tilgjengelige produktomtaler og tilbakemeldinger fra forbrukere på nettet.

En datamaskin prosessorens hastighet måles i gigahertz

En datamaskin prosessorens hastighet måles i gigahertz. Prosessorer i dag solgt til forbrukerne kommer i 1 GHz hastighet til 4 GHz hastighet. Igjen vil tommelfingerregelen være å få den raskeste prosessoren at dine penger har råd. Videre produsenter av prosessorer nå bruke den nyeste Core-teknologi, slik at det ville være bra å lese opp på dette for å hjelpe deg i søket ditt.